Skocz do zawartości

Serwer stacji pogodowej DIY z przyjaznym API?

Pomocna odpowiedź

Napisano (edytowany)

Jak w temacie, buduję dla kogoś stację pogodową, taką max wypasiona z wieloma czujnikami. Ponieważ hardware już mam prawie ukończony, soft odczytuje te dane i teraz, poszukuję serwisu na który mógłbym to wszystko wysłać: stacja jest wyposażona w czujnik siły i kierunku wiatru, sumy opadów deszczu, detektor wyładowań atmosferycznych, czujnik temperatury, ciśnienia, wilgotności, indeksu UV, oraz pyłów. 

Co rozumiem pod pojęciem przyjaznego API? To że mam zerowe pojęcie o web app i fajnie by było gdyby był konfigurator 🙂

Edytowano przez _LM_

Ja też kiedyś miałem o czymś zerowe pojęcie... trochę czytania dokumentacji z reguły wystarcza (poza luźnym podejściem do słowa "trochę").

Co dokładnie potrzebujesz? Może pomogę... frontendy robię rzadko, ale html/css/js jakoś tam mam opanowane.

• Lubię! 1

Od czegoś będzie trzeba zacząć, żeby nie budować całego serwisu, mógłbym zacząć od tego: https://www.wunderground.com/ wiem że można kupić stacje pogodowe które łączą się do tej witryny, więc być może jest to wykonalne w ramach twórczości własnej? 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...