Skocz do zawartości

STM32F469 oraz podobne, kilka pytań o MIPI/DSI

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

480x800 (czy 480x854) mono, czy takie klasyczne kolorowe? Takie spokojnie można znaleźć na DBI (8080, 6800) 8/16 bitowym - wyświetlacz z pamięcią (4, czy 5 "). Chyba też są 540x960. Czyli Arduino UNO 😛

Edytowano przez matsobdev
(edytowany)

Jakieś przykładowe modele masz? Ja bym strzelał, że może być problem ze znalezieniem czegoś takiego, poza jakimś niszowym militarnym zastosowaniem na przykład.

Edytowano przez matsobdev

Jeszcze nie, po prostu w tej chwili mam inne zadania, (składam AKPiA) wrócę do domu to będę szukał konkretnych modeli 

Poza tematem, ale czy taka rozdzielczość wystarczy? RGB by było w sumie 1440x800(854). Jak optyka, lampa? To chyba nie może być w pełni skolimowane światło, bo by były odstępy między pikselami. W drukarkach one mają podświetlanie UV jak klasyczny wyświetlacz - na krawędzi na przykład?

Planowo świetlówki UVA. To jest testowy temat, no a temu chciałem dużą rozdzielczość aby zejść poniżej tych 10mils 

(edytowany)

Najprościej dla mnie byłoby kupić używanego tableta albo telefon. Z tym że tam na tych warstwach (wyświetlacza) są filtry światła niebieskiego i pewnie UV

Edytowano przez _LM_

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...