AntekBezak Napisano Lipiec 8, 2024 Udostępnij Napisano Lipiec 8, 2024 Hej, nauczyłem się w bolesny sposób że tanie drukarki szybko się psują. Miałem Endera 3 i anycubic kobra 2 neo, i obie się popsuły przed upływem dwóch lat (teraz wiem że to normalne w przypadku takiego endera). Tym razem zamierzam kupić coś z wyższej półki, a w oko mi wpadła bambulab A1. Jestem niemal pewien że to mi będzie służyć lepiej niż poprzednie, ale poprzednim razem też byłem, więc obiecałem sobie że najpierw zapytam Was. Potrzebuję maszyny której mógłbym zadać długi wydruk i nie martwić się czy go dokończy, czy może się w trakcie zepsuje. Rozważałem też A1 mini w razie braku funduszy. Pozdrawiam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 Lipiec 8, 2024 Udostępnij Lipiec 8, 2024 10 godzin temu, AntekBezak napisał: a w oko mi wpadła bambulab A1. Mam X1C i sprawuje się bardzo dobrze, A1 podobno też jest całkiem dobrą konstrukcją. 10 godzin temu, AntekBezak napisał: Miałem Endera 3 i anycubic kobra 2 neo, i obie się popsuły przed upływem dwóch lat (teraz wiem że to normalne w przypadku takiego endera). To sprzęt precyzyjny, trzeba go regularnie naprawiać i konserwować (niezależnie od tego czy to tania czy droga drukarka). Smarowanie prowadnic trapezowych czy poprawa "napięcia" pasków to coś co powinno się robić raz na 3-6 miesięcy (przy sporadycznym drukowaniu). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Lipiec 8, 2024 Udostępnij Lipiec 8, 2024 No zobacz... a moja sześcioletnia Anetka ma się dobrze 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
AntekBezak Lipiec 8, 2024 Autor tematu Udostępnij Lipiec 8, 2024 53 minuty temu, H1M4W4R1 napisał: To sprzęt precyzyjny, trzeba go regularnie naprawiać i konserwować Co konkretnie masz na myśli? Napinanie pasków i czyszczenie głowicy przeprowadzam regularnie, w obu drukarkach miałem problem z przeciekaniem głowicy. Jeśli to jest normalna czynność eksploatacyjna to to nie jest technologia na moje nerwy, ale jak spytałem w botlandzie to powiedzieli że nie jest. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
AntekBezak Lipiec 9, 2024 Autor tematu Udostępnij Lipiec 9, 2024 W sumie to nawet starczyłoby mi kasy na P1P. Którą lepiej wybrać? Niby P1P mniej awaryjna... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
etet100 Lipiec 9, 2024 Udostępnij Lipiec 9, 2024 Wymiana dyszy i porządne jej przykręcanie to są czynności eksploatacyjne. Czasami oczywiście nawet dobrze skręcone potrafi cieknąć. Taki urok tej technologii. Niektóre drukarki mają trochę inne (droższe) dysze i działa to trochę lepiej. Zobacz co się potrafi z bambusami dziać. Oczywiście nie podlega gwarancji. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
AntekBezak Lipiec 9, 2024 Autor tematu Udostępnij Lipiec 9, 2024 @etet100 I to nie podlega gwarancji?! A to tylko z tymi nowymi, czy z P1S i P1P też? 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »