Skocz do zawartości

Co robić dalej ?!

Igus

Pomocna odpowiedź

@_LM_ Masz rację

@Igus  zbuduj stację pogodową która będzie przewidywać pogodę na podstawie aktualnych danych atmosferycznych. Ponieważ z internetem mam kontakt od dziesięcioleci nie widzę potrzeby aby z niego korzystać w rzeczach oczywistych. Po prostu dzisiaj jest wiatr zachmurzenie małe ciśnienie itp. jutro będzie padać albo nie. Wprowadź w pierwszym miesiącu system nauki dla urządzenia i następnie niech samo wyciąga wnioski. 

Ostatnio również ktoś pisał , że wciągnął się w lutowanie i nie ma pomysłów co lutować , no to niech ci stworzy sześcian 16x16x16 z diodami , a Ty zaprogramujesz wszystko aby ładne efekty były. Do świąt zdążycie.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

1 godzinę temu, ethanak napisał:

co do pogodynki... kolega ma rpi a nie farmę superkomputerów.

Robiłem coś podobnego na esp32, sześcian z Ledami też robiłem ale 8x8x8

Ja niedawno robiłem Volume Mikser na Arduino NANO, bardzo fajnie się go budowało. Nie znam Twoich umiejętności (dla mnie zbudowanie takiego Volume Miksera) to duże osiągnięcie), ale dla Ciebie to może być zbyt proste 🙂 

1 godzinę temu, BeeKeyPro napisał:

Ja niedawno robiłem Volume Mikser na Arduino NANO, bardzo fajnie się go budowało. Nie znam Twoich umiejętności (dla mnie zbudowanie takiego Volume Miksera) to duże osiągnięcie), ale dla Ciebie to może być zbyt proste 🙂 

I jak wpadłeś na ten pomysł? Znalazłeś i Internecie? I potem skopiowałeś jak na filmie czy coś własnego zrobiłeś?

@BeeKeyPro Jaki następny projekt ? Miło że wpadłeś.@Igus  Skoro tak wszystko znasz i rozumiesz , w jakim celu pytasz się co masz dalej zrobić, skoro wszystko zrobiłeś ?  

Kolega męczy się nad pomiarem wiatru , ja nad Nalewakiem. Dopisz kawałek kodu...

• Lubię! 1

1 godzinę temu, Santiago napisał:

znasz i rozumiesz

Podstawy.

skoro wszystko zrobiłeś ?  

Nie, nie zrobiłem.

pytasz się co masz dalej zrobić

Bo lubię elektronikę hobbistycznie i chce coś nowego się nauczyć / zbudować.

12 godzin temu, Igus napisał:

I jak wpadłeś na ten pomysł? Znalazłeś i Internecie? I potem skopiowałeś jak na filmie czy coś własnego zrobiłeś?

Tu akurat to był niezły przypadek, bo przeglądając modele online zobaczyłem model pod nazwą ,,Volume Mixer deej case". Zainteresowałem się tym czym jest ten cały deej i okazało się że jest to program sterujący Volume Mikserem, który jest bardzo łatwy w zbudowaniu (w internecie jest bardzo dużo poradników o tym), a od zawsze chciałem zbudować coś co będzie mogło sterować komputerem więc idealnie trafiłem 🙂 Tak się on prezentuje:

obraz.thumb.png.5dbf8c99b2f45df50c386f08bb125a38.pngobraz.thumb.png.a6fb3c43d1c7634ec1aac628e121c976.png

@Santiago Teraz będę pracował nad kolejną wersją stacji DHT22, tylko że dodam nowe opcje i totalnie zmienię obudowę. A potem planuje zrobić cyfrowy zegarek.

@Igus Od miesiąca mam drukarkę 3D i tam albo drukuje gotowe, albo sam je robię. Jak jeszcze nie miałem drukarki to zastanawiałem się nad sklejkami, ale że sprawy się potoczyły tak że ją mam. to drukuje je w 3D. 🙂 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.