dabrowski Napisano 2 listopada Udostępnij Napisano 2 listopada Witam. Chciałem pobrać ten program za darmo ale się nie dało i pytanie do was czy istnieje jakiś zamiennik ? Jak tak to proszę o info. Dzięki Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) 4 listopada Udostępnij 4 listopada @dabrowski EAGLE aktualnie jest dostępny tylko w ramach większego oprogramowania. Jeśli dopiero się uczysz to możesz spokojnie zacząć od czegoś innego. Daj najpierw znać co dokładnie chcesz projektować. Czy będą to jakieś proste hobbystyczne układy, czy coś bardziej zaawansowanego/komercyjnego? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Christophorus 4 listopada Udostępnij 4 listopada Możesz wziąć pod uwagę darmowy KiCad bez ograniczeń projektowych. Drugi moim zdaniem wart zainteresowania program, to komercyjny DipTrace. Jest on dostępny w darmowej wersji do 300 pinów (wyprowadzeń elementów) i dwóch warstw. Po kontakcie z twórcami programu można uzyskać za darmo wersję z ograniczeniem do 500 pinów o dwóch warstw. Oczywiście obydwie darmowe wersje DipTrace można wykorzystywać w celach niekomercyjnych. KiCad ma polską wersję językową. DipTrace aktualnie ukazała się nowa piąta wersja i prawdopodobnie będzie do niej opracowana polska wersja językowa podobnie jak do wcześniejszych wersji tego programu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
dabrowski 4 listopada Autor tematu Udostępnij 4 listopada @Christophorus @Treker Proste hobbystyczne układy. Jestem w pierwszej części kursu elektroniki i był pod artykuł zachęcający do zapoznania się. Dziękuje za pomoc. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
H1M4W4R1 5 listopada Udostępnij 5 listopada 9 godzin temu, dabrowski napisał: Proste hobbystyczne układy. Jestem w pierwszej części kursu elektroniki i był pod artykuł zachęcający do zapoznania się. Tutaj bym się jeszcze zastanowił nad darmowym EasyEDA STD, który ma łatwiejszą obsługę bibliotek oraz wiele komponentów stworzonych przez użytkowników, ale niestety wymaga stałego połączenia z internetem i założenia konta... No i przekazania danych skośnookim. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
dabrowski 5 listopada Autor tematu Udostępnij 5 listopada 9 minut temu, H1M4W4R1 napisał: Tutaj bym się jeszcze zastanowił nad darmowym EasyEDA STD, który ma łatwiejszą obsługę bibliotek oraz wiele komponentów stworzonych przez użytkowników, ale niestety wymaga stałego połączenia z internetem i założenia konta... No i przekazania danych skośnookim. Dziękuję Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 5 listopada Udostępnij 5 listopada (edytowany) Ja korzystam z EasyEda. Ten program jest bardzo prosty nawet dla początkujących, takich jak ja. 🙂 ale KiCad też jest spoko. Edytowano 5 listopada przez BeeKeyPro Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »