Skocz do zawartości

tempus2.gum.gov.pl, nieprawidłowy czas

Pomocna odpowiedź

(edytowany)
8 minut temu, SOYER napisał:

Jeśli mam takie ustawienia, to dlaczego libs uznał, że mieszkam w US i zmienił mi czas na letni 2 tygodnie temu?

No nie wiem, podałeś mu gdziekolwiek że chodzi o czas środkowo - europejski? 

5 minut temu, SOYER napisał:

Jak zapewne zauważyłeś odnosisz się nie do tej biblioteki której używam, ale kto by tam sprawdzał czy jego odpowiedź ma coś wspólnego z pytaniem;)

Niestety znów wyszło że nie znam się na twoich żartach. Tym bardziej nie wiem czy to na poważnie, czy co? No bo skąd niby mam zgadnąć o którą dokładnie bibliotekę Ci chodzi skoro podałeś tylko nagłówek Time.h lol

A nie wróć... nawet nie doprecyzowałeś tego, więc z automatu założyłem że chodzi o time.h

Edytowano przez _LM_

Kto ny tam czytał posty na które odpowiada.

18 minut temu, _LM_ napisał:

No nie wiem, podałeś mu gdziekolwiek że chodzi o czas środkowo - europejski? 

i znowu, a kto by tam czytał posty na które odpowiada…

😉

Zastanawiam się, dlaczego ktoś sądzi że na całym świecie obowiązuje jedyna słuszna data zmiany czasu. Rozumiem autora tego tworu bibliotekopodobnego, pewnie to jakiś niedouczony amerykański patriota, z tych co uważają, że na całym świecie odległość mierzy się w wiorstach a pojemność w filiżankach... ale za nic nie mogę zrozumieć kogoś kto ten twór stosuje i ma pretensje do całego świata że mu źle działa...

Uprzedzając pretensie i obrażaństwa - zajrzałem do kodu. Odradzam.

• Lubię! 1

Wstaw do swojego programu, gdzieś pod koniec procesu inicjalizacji (tak, by coś innego nie nadpisało tego ustawienia):

setenv("TZ","CET-1CEST,M3.5.0/02,M10.5.0/03",1);  
  tzset();

Ale z przetestowaniem przyjdzie poczekać pół roku  ....😄 

• Pomogłeś! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...