Vendetta 1224 Napisano Październik 17, 2010 Udostępnij Napisano Październik 17, 2010 Zanim zaczną opisywać i wychwalać tą konstrukcję chciałbym zaznaczyć że za stworzenie następującego robota odpowiedzialny jestem ja (Vendetta1224) i użytkownik Krzeku. Chciałbym wszystkich powitać , z racji tego, że to będzie pierwszy nasz post na forum, prosiłbym o wyrozumiałość i o łagodną ale dobrą krytykę która pomoże nam nie popełniać błędów. A zatem: 1. Tak wygląda cały robot 2. Jeśli chodzi o stronę mechaniczną to -2 koła zostały podebrane z zabawek LEGO -silniki zamówione były na ALEGRO -koło skrętne było zakupione w Nomi -plexa z której zrobiona jest cała podstawka została zakupiona w Obi -natomiast wszelkie inne drobne zaciski śrubki były zakupione w innych sklepach których nazwy nie ma sensu przytaczać 3. Jeśli chodzi o stronę elektroniczną to tutaj będzie ujęcie na układ scalony (wiem że słabe) Jeśli chodzi o wykonanie to płytka i wszystko co na niej jest załączone było robione zgodnie ze schematem i wszelkimi poradami na forum. To już będzie na tyle. Wszelkie pytania proszę zadawać tęż użytkownikowi Krzeku Przepraszam za kłopot wynikający z nieczytelności i ze złego wstawienia je na forum (ale nie zdążyłem się jeszcze oswoić i postanawiam poprawę) Proszę także o poprawę ewentualnych błędów związanych ze stroną graficzną. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Październik 18, 2010 Udostępnij Październik 18, 2010 Mógłbyś się postarać o nieco lepsze zdjęcia i może jakiś krótki film z działania. Gratuluję działającej konstrukcji i życzę dalszych sukcesów! Jak widać można zbudować robota z tematu "dla żółtodziobów" nie zadając przy tym stu powtarzających się w owym temacie multum razy pytań - tak trzymać 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
feriar Październik 18, 2010 Udostępnij Październik 18, 2010 1. Fajnie Ci wyszedł 🙂 2. Filmik by się przydał, zresztą chyba wszyscy widzieli Waldka w akcji 3. Kable po zbóju dałeś ;D 4. zrób może jakieś ogumienie na kołach chyba, ze lubisz na felgach jak niektórzy kierowcy F1 🙂 jako pierwszy twój robot to wyszedł wspaniale 😎 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
krzeku Październik 19, 2010 Udostępnij Październik 19, 2010 Miałem ogumienie ale jak go włączyłem to nie bardzo chciał jechać. Na razie nie mam kamery na stanie ale jak tylko wpadnie w moje ręce to postaram się wrzucić filmik. 🙂 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
CAROLUS Październik 19, 2010 Udostępnij Październik 19, 2010 Nie chciał jeździć zapewne dlatego bo masz, nie obraź się, kiczowaty napęd z kiczowatymi przekładniami 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Luko Październik 19, 2010 Udostępnij Październik 19, 2010 Nie chciał jeździć zapewne dlatego bo masz, nie obraź się, kiczowaty napęd z kiczowatymi przekładniami Lepszy rydz niż nic, jak to się mawia. W każdym bądź razie pomysł dobry realizacja też, trzeba trochę dopracować, to się nie da ukryć. Trzeba ograniczyć poślizg w przekładni, czyli jakiś dodatkowe napinanie bądź mniejsza guma 🙂, będzie lepiej i trzeba pomyśleć nad ogumieniem jak się tu pojawiła propozycja. CAROLUS, popatrz na swojego światłoluba 😃, panie znawca kiczu .... 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
CAROLUS Październik 19, 2010 Udostępnij Październik 19, 2010 no dobra dobra nie czepiaj się 😉 wiem że mój jest 100 razy bardziej kiczowaty, ale... mam za to lepsze przekładnie i koła z ogumieniem 😅 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Październik 19, 2010 Udostępnij Październik 19, 2010 Brawo, daj sobie order 😉Luko dostał piwo za spostrzegawczość bo ja bym nawet nie zajrzał 😋 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź