Skocz do zawartości

Chcę zrobic światłoluba z kołami skrętnymi

Pomocna odpowiedź

To jest nie możliwe do zbudowania na samym mostku h. Chyba że dodasz uc lub jakoś inaczej rozwiążesz problemy. Nie prościej zbudować zwykłego światłoluba i przeboleć te 30 zł na micro serwa. Według mnie ta zabawa nie ma sensu.

AbrahamŚwinkoln... Dlaczego Ty chcesz użyć dwóch L293, z których każdego wykorzystasz tylko w połowie to ja już nie rozumiem... Dlatego prosiłem żebyś wrzucił schemat, ale tego jak widzisz swoją konstrukcję, a nie zwykłego światłoluba...

I powtórzę jeszcze raz: zbuduj to na serwie i uC. W czasie kiedy prowadzimy tą dyskusję juz byś dostał części i zaczął budować.

• 2 tygodnie później...

ja swego czasu zrobiłem swiatłoluba z kołami skrętnymi na attiny2313 i do programowania używałem bascoma jak odnajdę schemat może program i się w Dalekiego mikrokloca zaopatrzę to przedstawię do na forum

ja go rozumiem też nie chiałem mikro kontrolera ale przy dłuższym namyśle stwierdziłem że to nie ma najmniejszego sensu koszty wyjda minimalnie wyższe ale już opanujemy podstawy

• 1 miesiąc później...

Przez silniczki nie popłynie duży prąd przynajmniej ja miałem takie autko które miało takie sprzęgiełko odśrodkowe na silniku takie 2 kawałki plastiku na wirniku a na zewnątrz ich bęben.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...