Skocz do zawartości

Tanie Silniki

skovv

Pomocna odpowiedź

Witam. Możecie mi polecić jakieś dobre silniki/serva do pierwszego robota(światłoluba)? Mam chwilowo podłączone silniki z taki CD jednak chciałbym się zapytać: Co sądzicie o tych silnikach( http://allegro.pl/silniki-krokowe-0-35nm-1-5a-fvat-i1496030456.html - Silniki krokowe 0,35Nm 1,5A Fvat,BasiaSta1 )? Zamontowane są do nich zębatki co znacznie ułatwiło by mi sprawę(bo mam koła z zębatkami :] ).

Z góry dzięki,
Skovv

Jeśli chcesz zrobić światłoluba bez mikrokontrolera to silniki krokowe odpadają. Do sterowania silników krokowych potrzebujesz specjalny sterownik lub (w zależności od rodzaju silnika krokowego) dwa mostki H i mikrokontroler.

To tylko moja mała propozycja 🙂 Co więc polecacie? Zależy mi na niskiej cenie i zębatkach(żebym się nie męczył z kołami).

Skovv

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

stfu

STFU 😉 ale oczywiście nie chodziło ci o STFU, ale tak na przyszłość, żeby głupio nie wyszło kiedyś

A co do serw - wszystkie się nadają, tylko mikroserwa się ciężej przerabia, bo są mniejsze i delikatniejsze.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.