Skocz do zawartości

Jak nazwa dla koła naukowego?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Trochę nietypowa prośba o pomoc, w związku z tematem: Jakie roboty na zajęcia z dziećmi?

Otwieram konkurs na nazwę dla koła naukowego, dla dzieciaków z podstawówek i gmnazjów.

Chodzi o wymyślenie nazwy dla takich zajęć (koła naukowego - to może za duże słowo).

Nazwa powinna być:

- krótka (bo powstanie strona www klubu)

- chwytliwa dla dzieciaków

Nagroda główna:

- własna satysfakcja

- nasza wdzięczność wyrażona na przyszłej stronie

- piwo na forbot.pl 🙂

Mam parę swoich typów, ale sugerować nie będę.

Liczymy na Waszą pomysłowość.

Dondu & dzieciaki

-------------------------------------------------------------

Konkurs ogłoszony za zgodą kol. Treker

Terminatorki, albo Elektroniczne Mordulce

Ta, "Ja sem Elektronicky Mordulec, a to je moje giverko" 😋 Niestety, nigdy nie miałem talentu do wymyślania nazw, więc raczej nie pomogę.

nie wiem czy się moderatorzy nie wściekną że piszesz powiększoną czcionką

Skoro w edytorze postów jest taka możliwość, to jest to dopuszczone 🙂

Czasami trzeba zwrócić uwagę na coś gdy odbiegamy od tematu jak teraz, lub ukierunkowujemy dyskusję w konkretną stronę.

Wybroniłeś się z oskarżeń, może zostań adwokatem 😃 to oczywiście żart a wracając do tematu to może jakaś dłuższa nazwa z fajnym skrótem, albo idź do przyszłych uczniów i z nimi obgadaj nazwę. Ale jeszcze coś pomyślę 😋

Jak podejmiesz wspólnie z dziećmi decyzję o nazwie koła to dzieci będą miały niesamowitą frajdę z tego.

No nie sądzę, że dzieci z gimnazjum, czyli 13-16-latki będą miały ubaw z wymyślania nazwy, z podstawówki może tak.

Dzieci z podstawówki czy gimnazjum może ubawu jako takiego mieć nie będą (zależy jak im to wszystko przedstawisz), ale zawsze będą czuły, że są częścią koła, że je tworzą od podstaw - a o to przecież chodzi.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...