Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Nie pisze w jakim sklepie, tylko pokazuję jaki czujnik, akurat znalazłem go w EP bo nie pamiętałem nazwy. Poza tym po co small-man 4szt.

KD93 lepiej w mobocie, bo tam ~25zł za 4 sztuki

A tu 8zł/szt, czyli 8*4=24, czyli mniej niż w WObicie, a przesyłka raczej też tańsza.

A, co do robota nie sądzisz, że jednak podwyższenie środka ciężkości, w dodatku przeniesienie go na tył (tym samym podniesienie przodu) nie jest dobre kosztem kapeczki więcej miejsca na elektronikę?

Myslalem nad tymi czujnikami ich zasięg w odpowiednich warunkach wynosi nawet 20cm. Może i są w smd ale mają według mnie źle ułożone pady awięc korzystając z smd musiałbym je zamontować na przedniej płytce i wystawić na zniszczenie albo przerobić go na przewlekanego na kabelkach.

No właśnie wczoraj jak się kładłem spać, to zastanawiałem się jak Bobby to policzył 😅

IMG_4eb65d8f96f862194.jpg

Co do czujników, w nanosumo nie występuja raczej tak duże siły, żeby były w stanie zniszczyć coś w robocie.

Dzisiaj stwierdziłem że muszę skończyć już płytki. Przy okazji pojawiło się kilka innych pomysłów czyli odwróciłem tsop-a a diody ir będą smd montowane na przedniej płytce. Płytka główna pozostaje bez zmian za to diametralnie zmieniłem przednią, która teraz będzie zawierała także czujniki. Została mi jeszcze płytka z mostkami która będzie też podtrzymywała silniki. Mam nadzieję że zdążę ją zrobić jeszcze dzisiaj.

Edit

Właśnie zrobiłem płytkę która będzie podtrzymywać silniki oraz mostki h.

Po wielu próbach doszedłem do wniosku że bez sensu jest rysowanie miejsc na otwory. Zostawiłem tylko na nie miejsca. Płytka ta będzie wykonana w odbiciu lustrzanym.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...