Skocz do zawartości

Koła zębate

Pomocna odpowiedź

Jeśli chodzi o te koła na których są gąsienice to są to koła rozrzadu napędzające wałek rozrzadu albo pompę wtryskową z VW polo prawdopodobnie diesla ale spotkałem podobne w VW golfie 1 silnik 1.3 benzyna

mario246, czy chcesz dostać 2 ostrzeżenie za własną głupotę? Przecież masz tam napisane dokładnie z czego pochodzi koło zębate. Więc powinieneś go szukać albo na szrotach albo w sklepach motoryzacyjnych.

Można również wziąć do ręki poradnik, policzyć średnicę podziałową, dobrać podziałkę i odpowiedni moduł, i samemu wykonać takie koła zębate używając w tym celu frezarki, podzielnicy, konika i odpowiedniego frezu modułowego. Jeśli chodzi o poradnik, polecam "Poradnik warsztatowca mechanika" Wydawnictwo Naukowo-Techniczne Warszawa, wydanie VI lub napisać na priv, to podeślę niezbędną teorię.

tak wyglądają koła zębate do robota minisumo mojego wykonania:D

• Lubię! 2

hungrydevil, ładne koła. Dalej utrzymuję że wykorzystanie frezarki, konika, podzielnicy i tego frezu nie jest dla każdego proste, natomiast koła ładne.

@Sabre bingo!!🙂 używki z allegro bodajże.

@KD93 no są os. na tym świecie co robią takie rzeczy a nie potrafią obsługiwać komputera:D ja cały czas podkreślam, że jestem mechanikiem więc ile mogę tyle pomagam za to nie pomagam w innych tematach bo nie chce się ośmieszyć😃

@Robomaniak zapytam kolegi ile dał bo to nie moje ja tylko zrobiłem fele. jak mu się uda to zdąży na RA go złożyć.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...