Skocz do zawartości

Orczyk do serwa hextronik mg 14

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam serdecznie.

Poszukuje firmy lub osoby która wykonałaby mi element widoczny na obrazku z aluminium o grubości 4mm.Jest to orczyk do serwa Hextronik MG 14. Szukałem dosyć długo, ale nigdzie nie mogłem znaleźć aluminiowych orczyków do wcześniej wspominanego serwa. Potrzebowałbym 100 sztuk.

Z góry dziękuje za pomoc.

Może napisz do jakiejś odlewni, 100szt to jest szansa że cie nie odprawią natychmiastowo. Bo problemem jest wykonanie tego ząbkowanego wcięcia na wałek serwa.

Ktoś na forum oferował metalowe orczyki do serwomechanizmów, może ma dojścia do innych typów też. Musiałbyś poszukać, bo teraz nie pamiętam, gdzie to było.

Ktoś na forum oferował metalowe orczyki do serwomechanizmów, może ma dojścia do innych typów też. Musiałbyś poszukać, bo teraz nie pamiętam, gdzie to było.

W sprawie metalowych orczyków odezwij się do osoby, której adres wysłałem Ci na PW.

Ja ostatnio zamówiłem u niego 6 metalowych orczyków do serw Tower Pro MG995.

Witam.

Problem w tym,że nie jest to serwo standardowe,ale micro.Serwo ma nieco mniejszą ośkę,i żaden z aluminiowych orczyków jakie mam nie pasuje.Mam frezarkę cnc, ale niestety ząbki są zbyt drobne by zrobić to samemu. Może wycinanie laserowe? Ciekawe czy laserem da się wyciąć tak drobne elementy, może ktoś ma jakieś doświadczenia z wycinaniem laserowym.

davidpi dziękuje za namiary, zapytam.

• 1 miesiąc później...
  • 1 rok później...

Temat stary ale pomyślałem, że napiszę tutaj bo mam ten sam problem, czy ktoś może wie, czy można gdzieś teraz kupić metalowe orczyki do serw mikro? Niestety potrzebuję tylko kilka sztuk więc nie ma szans żeby jakaś firma to wykonała :/

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...