Skocz do zawartości

[Mechanika] Jak wykonać gąsienice, wersja mini.

siemian

Pomocna odpowiedź

Gratuluje

Swietny i tani sposob na gosienice moze nie sa najbardziej trwale i solidne (plastik slizga sie po prawie wszystkim) ale i tak gratuluje pomyslu.

P.s

Skoro sa 2 lancuszki to jak odzielone sa w kolkach ? kolka z zebatkami tez sa od rolet ?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Gratuluje

Swietny i tani sposob na gosienice moze nie sa najbardziej trwale i solidne (plastik slizga sie po prawie wszystkim) ale i tak gratuluje pomyslu.

Masa dociska konstrukcję i nawet na panelach próbowałem i nie zauważyłem żeby się ślizgała. 😉

P.s

Skoro sa 2 lancuszki to jak odzielone sa w kolkach ? kolka z zebatkami tez sa od rolet ?

nie są oddzielone, są położone obok siebie

można użyć tych od rolet ale to już będzie pewnie większy koszt o ile można takie coś samodzielnie kupić, przeczytaj mój cały post to się dowiesz jak ja zrobiłem tą rolkę.

Hm- sztuka dla sztuki. Wymyśl jeszcze sposób na polepszenie przyczepności bo takie łańcuszki o ile mi wiadomo to nawet na gumowym podłożu by się ślizgały...

Konstrukcja -chce mieć gąsienice bo tak, której wkład pracy nie jest rekompensowany osiągami.. ;]

Może kleić poprzecznie jakieś beleczki pokryte gumą albo coś ? (z materiału z którego wykonana jest konstrukcja np).

Powodzenia

Wymyśl jeszcze sposób na polepszenie przyczepności bo takie łańcuszki o ile mi wiadomo to nawet na gumowym podłożu by się ślizgały...
Masa dociska konstrukcję i nawet na panelach próbowałem i nie zauważyłem żeby się ślizgała.
Konstrukcja -chce mieć gąsienice bo tak, której wkład pracy nie jest rekompensowany osiągami.. ;]

Zrobienie całości zajęło mi może razem 4 godziny, więc wkład pracy nie duży. A pokonuje przeszkody lepiej niż zwykłe koła. Przy większym wkładzie można wykonać taką konstrukcję: http://pl.youtube.com/watch?v=z4pCNd0TE3k&feature=related i wtedy efekt jest o wiele lepszy, ja dałem pomysł zastosowanie i wykonanie to inna sprawa.

Może kleić poprzecznie jakieś beleczki pokryte gumą albo coś ? (z materiału z którego wykonana jest konstrukcja np).
Jeżeli komuś to nie odpowiada może połączyć sąsiednie kulki z łańcuszków a nawet podoklejać jakieś poprzeczki które zwiększą przyczepność.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.