Skocz do zawartości

Akumulator podlaczenie

matt90

Pomocna odpowiedź

Zwykle są to dwa przewody z jednego i drugiego końca "kostki", często oznaczane kolorem czarnym ("-", GND) i czerwonym ("+", VCC). Żeby jednak mieć absolutną pewność, zmierz multimetrem napięcia pomiędzy poszczególnymi przewodami i zapamiętaj gdzie jest największe dodatnie (polaryzacja będzie zgodna z sondami multimetru). Zakładam, że nie masz na myśli prostego złącza z dwoma przewodami (czarnym i czerwonym), bo wtedy wszystko zależy od rodzaju tego złącza. Od biedy można je ostrożnie uciąć i założyć własne...

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Jeśli jest to jednorazowe wykorzystanie to wybierz najprostsze rozwiązanie. Jeśli jednak planujesz używać akumulatora w paru miejscach bądź posiadać kilka akumulatorów na zmianę, to warto ustandaryzować sobie te kwestie.

Ja w moich LiPolach odcinam zawsze standardowe przyłącza i wszędzie mam XT-60. I nie muszę się martwić czy chcę zamienić akku miejscami w urządzeniach czy coś naładować. Wszędzie to samo.

Jedyna różnica to tam, gdzie jest ograniczone miejsce i mały prąd (np. aparatura RC). Tam mam jakieś mini złącze i do tego przejściówka do ładowania na XT-60.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.