Skocz do zawartości

Pomoc w sprawie linefollowera.

Pomocna odpowiedź

Napisano

witam chciałem się dowiedzieć czy ktoś ma płytkę pcb zrobioną w eagle z schematu najprostszego linefollowera z postu Nawyka.proszę o pomoc i wyrozumiałość .

A czy nie można samemu zrobić?? Czemu ja sam zrobiłem, a Ty nie możesz? Masz pewnie program Eagle więc nie powinno być problemów, pobierasz załącznik ze schematem wrzucasz do Eagla --> robisz płytkę pcb i gitara.

no właśnie w tym problem robiłem to kilka razy ale nie chce mi chodzić końcowa opcja retsnest i nie da sie go wgl zapisać nie wiem co jest z tym programem być może coś z moim kompem nie wiem ale nie działa nawet na innych wersjach np 6.3 lub 6.2

Na żywo też byś to powiedział jednym ciągiem? Jedyne znaki interpunkcyjne to kropki w wersjach eagle.

Może napiszesz co takiego robisz, że Ci się nie zapisuje? I jak ratsnest Ci nie działa?

Jednak popraw schemat. Przy stabilizatorze broń Boże nie dawaj kondensatorów 470 i 100uf. Maksymalnie 47uf.

Same kondensatory ceramiczne przy zasilaniu uc nie wystarczą. Powinieneś jeszcze użyć również do 47uf

Popraw schemat bo wygląda strasznie. Wszystko wciśnięte w jedną całość.

Przeszukaj cały blog, popatrz na filtrowanie zasilania, poradniki w eclipse i nigdy więcej tak nie rób

Poradniki Eclipse? Kurczę, trochę w Eclipsie programów napisałem, ale, że można w nim tworzyć schematy to nie wiedziałem 😋 Sam schemat też może nie jest idealny, ale bez przesady, widać dobrze co gdzie jest.

No i podobnie jak przedmówca czekam na wyjaśnienia dot. kondensatorów. Również elektrolitu przy uC.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...