daria13899 Napisano Marzec 22, 2013 Udostępnij Napisano Marzec 22, 2013 Witam, czy ktoś wie jak ustawić sygnał zegarowy całego systemu na 32MHz oraz ustawić odświeżanie portów GPIO na 40MHz? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
TIMONek Marzec 22, 2013 Udostępnij Marzec 22, 2013 Wszystko masz opisane w książce: Mikrokontrolery STM32 w praktyce Także w bibliotekach CMSIS Informacji w internecie wraz z przykładami masz co najmniej tysiące (: Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
daria13899 Marzec 22, 2013 Autor tematu Udostępnij Marzec 22, 2013 Dopiero zaczynam swoją przygodę z STM32 i nie za bardzo wiem od czego zacząć. Szukałam informacji w internecie, ale niczego przydatnego nie znalazłam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Propaganja Marzec 22, 2013 Udostępnij Marzec 22, 2013 Nie wiem w jakim środowisku pracujesz ale rozważ CooCox(link ). Ma dużo przykładów,łatwo ruszyć od zera. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
daria13899 Marzec 22, 2013 Autor tematu Udostępnij Marzec 22, 2013 Pracujemy w programie Keil Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
TIMONek Marzec 22, 2013 Udostępnij Marzec 22, 2013 Rozumiem, że zaczynasz, ale mi to wygląda na to, że nie włożyłaś nawet 3 minut wysiłku w to jak zacząć przygodę z stm32 i poszukać coś samodzielnie. Przykładowo pierwsza strona po wpisaniu w google frazy "stm32 clock configuration" : http://www.oliverbehr.de/index.php?option=com_content&view=article&id=52:stm32-clock-configuration&catid=39:technik&Itemid=83 Wszystko bardzo dokładnie opisuje, wraz linijkami kodu. Ba na stronie st masz nawet program pomagający w konfiguracji zegara... na youtube instrukcje jak z niego skorzystać. Materiałów jest mnóstwo, wystarczy usiąść i poczytać 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marek1707 Marzec 22, 2013 Udostępnij Marzec 22, 2013 Uwaga: w przykładach kodu ze strony pana Olivera występuje dziwne zjawisko zamiany znaczka ampersand '&' na string '&' co początkującego, korzystającego z ctrl-C/ctrl-V może nieco zdziwić, np. jest: RCC->CFGR &= (uint32_t)0xF8FF0000; a powinno być: RCC->CFGR &= (uint32_t)0xF8FF0000; albo: while((HSIStatus == 0) && (StartUpCounter != 0x0500)); zamiast: while((HSIStatus == 0) && (StartUpCounter != 0x0500)) A może to tylko w mojej przeglądarce? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawcio0928 Marzec 23, 2013 Udostępnij Marzec 23, 2013 Tu masz całą serie poradników na temat STM. Myślę że może się przydać. http://www.sunduino.pl/index.php/arm/stm32/discovery Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »