Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Bardzo estetycznie wykonana konstrukcje. Gratuluję 🙂

Czy przypadkiem czujniki nie są rozstawione zbyt szeroko i wysoko? Mam takie wrażenie po obejrzeniu drugiego filmiku.

Czy przypadkiem czujniki nie są rozstawione zbyt szeroko i wysoko? Mam takie wrażenie po obejrzeniu drugiego filmiku.

Jest to mój pierwszy robot wiec jeżeli chodzi o rozmieszczenie czujników to po prostu założyłem sobie że będą one rozmieszczone co 15mm. Co do wysokości to moduł czujników początkowo był umieszczony tuż przy module głównym lecz to rozwiązanie nie sprawdziło się. Postanowiłem go oddalić również na odległość którą sobie ustaliłem z góry i nie poparłem jej żadnymi wcześniejszymi testami.

Co do filmu z kamerą umieszczoną na robocie, prędkość zadana była zbyt duża.

Jak już pisałem wcześniej, w przyszłym tygodniu postaram się dodać jakiś film z profesjonalnie przygotowanej trasy.

Co to za listewki, których użyłeś do połączenia płytki z czujnikami z główną płytką?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...