Skocz do zawartości

[Kurs] Tworzenie własnej aplikacji Android do sterowania przez Bluetooth Cz. 2

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam ponownie. Jak już mówiłem w drugiej części kursu zajmiemy się uruchomieniem środowiska i połączeniem go z naszym smarfonem/tabletem. Wszystkie próby przeprowadzone zostaną na smartfonie - HTC Desire.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

002.thumb.png.80fc2aac79846813126ba6252b1e01bb.png

• Lubię! 2
Spójrzmy n ekran naszego telefonu!

Zjadłeś literkę "n" (na)

Swoją drogą fajnie się zaczyna cały artykuł, czekam na następne części 🙂

Powodzenia!

• 6 miesiące później...

Witam wszystkich forumowiczów.Programuję w baskom.Zbudowałem małego robocika ,którym steruje poprzez btm222 ,terminal rs232 w smartfonie HTC.Nie mam żadnych problemów z komunikacją .Fajnie by było gdybym stworzył własną aplikacje na smarfon,ale pojawił się problem.Zainstalowałem wszystkie składniki zgodnie z artykułem.i nie mogę wgrać aplikacji testowej do smartfona.

Aplikacje próbuję wgrać poprzez kabel. Jak widać na fotce HTC jest połączony z kompem

ale brak komunikacji w inverterze

Pojawia się komunikat.Proszę o ukierunkowanie mnie gdzie popełniłem błąd

Problem był prozaiczny.Po długich poszukiwaniach błędu ,którego nie znalazłem, postanowiłem

zainstalować ponownie nowego "apka"(po uprzedniej deinstalacji) i tak praktycznie problem z komunikacją sam się rozwiązał.Artykuł wspaniały ,wszystko pięknie na androidzie działa.

W tej chwili próbuję przesłać moją aplikację z mojego smartfona na kolegi smartfona ,przez bluetooth i widzę ,że nie bardzo się da,pokazuje się jakiś link i nie wiemy co z tym zrobić.

Może ktoś podpowie jak wgrać aplikację w następnego smartfona bez użycia "apka" , lub co zrobić tym linkiem po połączeniu przez bluotooth smartfonów.

Dzięki za artykuł.(piwo postawiłem).Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów.Chwilowo aplikacja załącza i wyłącza diodki na płytce EVB,ale wiem że nie będę miał problemów z sterowaniem robocika,może przedstawię go na forum choć nie jest to jakiś wielki wynalazek

Wstępna aplikacja na fotce (słaba jakość fotki)Pełną wersję przedstawię następnym razem

• 8 miesiące później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...