Skocz do zawartości

Szybszy, wydajniejszy silnik i więcej aplikacji - Sphero 2.0

Pomocna odpowiedź

Napisano

Za oknem jest szaro, buro i depresyjnie. Do tego, teraz będzie już tylko gorzej. A jakby tego było mało - dziś poniedziałek. Dlatego w tym newsie będzie trochę kolorów i pozytywnej energii 😉

Do wyboru, do koloru - dostępnych jest mnóstwo gier i aplikacji

Pamiętacie Sphero 2.0? Małą kulkę, która potrafi dać trochę zabawy dzieciom i dorosłym? Niektórzy mogliby się zastanawiać co jest niby takiego fajnego w zdalnie sterowanej kulce. Jak widać jest i to sporo. Bo to zarówno fajny gadżet dla dzieci, modna lampka, dużo gier, a nawet… sposób na podryw. Serio. Sami sprawdźcie na filmiku.

Zamiast z psem, można biegać ze Sphero 2.0

Dodatkowo, Sphero 2.0 potrafi skakać. Może nie na jakąś zawrotną wysokość ale to i tak całkiem sporo jak na zwykłą, małą kulkę. Teraz dodatkowo wyposażono ją w lepszy silnik, dzięki czemu może poruszać się szybciej. Tak jak wspominałam poprzednio przy okazji Sphero, można też tę zabawkę rozłożyć na części pierwsze i zmienić trochę jej funkcje według naszego uznania - tak, tak, każdy może ją zaprogramować po swojemu.

A tutaj dowód na to, że potrafi skakać

Poprawił Wam się trochę humor? Mi tak, ale zdecydowanie byłoby fajniej, gdybym miała przy sobie taką zabawkę i chwilę czasu na wypróbowanie jej.

Źródło: http://spectrum.ieee.org/robotics

Zabawka fajna, na pewno trochę by polepszyła humor, ale niestety cena już taka zabawna nie jest. Ja osobiście nie kupiłbym takiej kulki aż za 500zł. Może gdyby była trochę tańsza.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...