Skocz do zawartości

Płytki drukowane i hurtownia smd

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, potrzebuję wykonać kilka sztuk płytek drukowanych pod SMD 0805 i 0603, w umiarkowanych cenach. Z solder maską przelotkami i polami.

Polecicie coś sprawdzonego ?

Poszukuję również hurtowni smd dobrej. Bo albo trafiam na takie co chcą 1zł za SZTUKĘ rezystora 1% 0,25w albo nie mają moich wartości wszystkich. (albo brakuje im elektrolitów smd)

Chyba przy każdej okazji teraz już będę polecał Merkar.pl - mają dość niskie ceny, a jakość w porównaniu z Satlandem dużo lepszą 😉 Frezowania są dużo gładsze, otwory niepoprzesuwane, ponadto mam wrażenie, że sam laminat jest nieco lepszej jakości, trudniej go przegrzać.

Ja mogę polecić Satland ( prototypy.com.pl ) - robiłem u nich dziesiątki różnych projektów ( zdecydowanie polecam cynowanie HAL a nie metodą chemiczną ).

Z SMD to masz tme.pl czy farnell... jak te dwie wielkie hurtownie nie mają wszystkiego co potrzebujesz to chyba za bardzo wybrzydzasz 😉

Jeśli chodzi o hurtownię/sklep to ostatnio pierwszy raz zrobiłem zakupy w MS Elektronik. Mają dość duży wybór SMD i dobre ceny 🙂. Co prawda zamówienie było uzupełnieniem do zakupów z lispola, ale i tak było dość spore. Zdarzyła im się pomyłka w przysłanych elementach (kupiłem po 0,5 paczki i zamiast po 50 dostałem po 5). Po zgłoszeniu zaraz dosłali brakujące sztuki.

• 2 tygodnie później...

ms elektronik ma kijowy czas odpowiadania na maile 🙂 ale może było to związane z świętami.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, merkar jak narazie wychodzi dość fajnie. Choc "koszty uruchomienia produkcji" horrendalnie drogie w porównaniu do cen płytek 🙂

Czekam jeszcze na odpowiedź z satlandu.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...