Treker (Damian Szymański) Napisano Marzec 27, 2007 Udostępnij Napisano Marzec 27, 2007 Trudno jest znaleźć coś gotowego, sprawnego i taniego, ale przy nie dużym nakładzie pracy możemy utworzyć idealne jak dla nas gąsienice. Wystarcz kilka rzeczy: -Nity -Nitownica -Blaszki -Kawałki gumy -Dwa łańcuchy rowerowe -Podkładki pod nity Przez kawałki gumy przekładamy nity, a z drugiej strony nakładamy blaszki Następnie nitujemy w całość konstrukcje z nakładki->łańcucha->blaszki->gumy Jak trochę popracujemy dostaniemy ładne i równe gąsienice. Rozwiązanie to jest bradzo dobre gdyś napęd można przekazać w bardzo prosty sposób 😉 Wystarczą po 2 zębtaki z koła rowerowego, ale niestety należy trzeba obciąc co drugi ząb (palnik,szliwfierka kątowa), ale dla chcącego to żaden problem 😉 Fotografie zaczerpnięte z http://nemesisrobot.spaces.live.com/ 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Marzec 27, 2007 Udostępnij Marzec 27, 2007 A skąd wziąć taką gumę? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 27, 2007 Autor tematu Udostępnij Marzec 27, 2007 Nie wiem dokładnie, mam tylko fotki opakowania w czym to było, może komuś się uda rozszyfrować 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PoPeK Marzec 28, 2007 Udostępnij Marzec 28, 2007 jak widać na zdjęciu to to jest z dodatków do samochodu... czy jakoś tak. Daniel na allegro na pewno znajdziesz 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Marzec 28, 2007 Autor tematu Udostępnij Marzec 28, 2007 No, że do samochodów to sie można domyslic, ale co to jest dokładnie :/ Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PoPeK Kwiecień 5, 2007 Udostępnij Kwiecień 5, 2007 To chyba jest od opon : " All Season Rear Runner ". I chyba wiem co to jest tylko nie wiem jak to się nazywa 😕 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
svmsung Maj 21, 2007 Udostępnij Maj 21, 2007 Kurcze wiecie jak się to nazywa(tak dokładnie)? A na allegro nie znalazłem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post gonzo93 Czerwiec 2, 2007 Popularny post Udostępnij Czerwiec 2, 2007 To się nazywa wykładzina gumowana 😉 Coś w rodzaju wycieraczki do samochodu, tylko że na pakę. Gruba miękka guma. Do tego mocna nożyczki lub nożyce do blachy i wycinanki łowickie można robić. Sposób z łańcuchem super. Ciekawe czy nie będzie spadać z kółek napędowych. Tu są pokazane różne sposoby robienia podwozia gąsienicowego. http://www.rctankcombat.com/articles/track-systems/ 4 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Maxo Listopad 27, 2007 Udostępnij Listopad 27, 2007 Jakby się uprzeć to chyba takie kawałki gumy można wyciąć ze starych opon ❓ :-> To tylko taki pomysł... A gąsienice przednie Blaszki sam wycinałeś + wierciłeś czy kupne ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamelsux Grudzień 3, 2007 Udostępnij Grudzień 3, 2007 no tak ... tylko moje pytanie teraz brzmi skad wziasc takie zebatki? bo raczje zwykle rowerowe nie spasuja ze wzgledu na te wystajace nity. ktos juz moze to budowal? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Maxo Grudzień 3, 2007 Udostępnij Grudzień 3, 2007 Nie budowałem ale chyba wystarczy flex i sciąć co drugi ząb w rowerowej.. albo nawet wcięcie zamiast niego i powinno pasować. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamelsux Grudzień 3, 2007 Udostępnij Grudzień 3, 2007 fakt .. niedoczytalem. tyle ze rodzi sie przez to problem z wywazeniem zebatki i przy duzej predkosci obrotowej moze wprowadzac caly wał w dosc duze wibracje ;/ ale juz ja cos wymysle 😃 a jak wymysle i zrobie to sie pochwale 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
drukarz Lipiec 9, 2008 Udostępnij Lipiec 9, 2008 Temat trochę stary ale może napiszę skąd ja mam takie gumy. Otóż wziąłem je z uchwytów na rury wentylacyjne, klimatyzacyjne czy kanalizacyjne. Te uchwyty mają właśnie takie gumy. Co prawda kupić takie gumy same bez uchwytów jest ciężko ale w niektórych hurtowniach instalacyjnych czy sklepach może można kupić. Ja kiedyś trafiłem na taki jeden sklep właśnie. Mają też ten plus że łatwo je mocować do blaszki bo są "zawinięte" i się same trzymają. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Ikar Lipiec 21, 2008 Udostępnij Lipiec 21, 2008 A ja znalazłem przypadkowo tą platformę na youtube. Można zobaczyć jak takie gasiennice dają rade. KILK! pozdro Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marek91 Lipiec 28, 2008 Udostępnij Lipiec 28, 2008 Może sie przydać: http://www.whm.pl/produkty.html 😃 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »