antheri Napisano Lipiec 8, 2014 Udostępnij Napisano Lipiec 8, 2014 Witam! Odgrzebałem ostatnio dawno nie używany laminator Tracer TRL-A4 i chcąc go przerobić pod PCB. Po rozkręceniu ukazały mi się na grzałkach dwa termostaty bimetaliczne jeden na 125 stopni, drugi na 150. Szczerze mówiąc spodziewałem się jednego i już wcześniej przygotowałem termostat na 180 stopni. Czy może ktoś orientuje się jak w tym przypadku podejść do sprawy? Nie interesuje mnie zachowanie funkcji laminowania papieru. Czy to jest sprawa tylko termostatu (ów) czy trzeba głębiej ingerować w płytkę? Pozdrawiam! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jamtex Lipiec 9, 2014 Udostępnij Lipiec 9, 2014 Ja kupiłem kiedyś Lervia KH 4410, bez żadnych przeróbek działa jako płytko-tonero-przygrzewacz. Zrób parę testów przy różnych ustawieniach temperatury. W moim przypadku wystarcza 6-cio krotne przejechanie wałkami, by płytka nadawała się do trawienia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
AE Lipiec 10, 2014 Udostępnij Lipiec 10, 2014 Również używam nie przerobionego laminatora. Przepuszczam kilka razy PCB i ścieżki są idealne (oczywiście mówię tutaj o elemntach SMD) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Lipiec 10, 2014 Udostępnij Lipiec 10, 2014 Ja też polecam Lervia KH 4410 🙂 https://www.forbot.pl/forum/topics27/laminarka-temat-ogolny-vt6689.htm Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »