Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Kupię gąsienice gumowe dwie sztuki.

Szerokość - do 3 cm maximum

Długość - do 10 cm (bez opcinania)

Cena - wmiare tanie (20 zł za sztuke maximum.)

Oferując, wdzięczny bym był gdybyście pokazali zdjęcia.

Czekam...

Pozdrawiam, Janek.

• 2 tygodnie później...

Z tego co wiem to te gąsiennice nie są zbyt podatne na przenoszenie napędu. W zawodach minisumo to jest raczej ważne.

gąsiennice nie są zbyt podatne na przenoszenie napędu

nie rozumiem tego.

Oczywiście gąsienice mają swoje wady (większa siła potrzebna do skręcenia oraz trudności przy wykonywaniu takiego napędu) ale mają także wiele zalet takich jak większa przyczepność. Ja sam chciałem w mini sumo zastosować gąsienice ale przez "bajzel" w firmie która miała je dla mnie wykonać byłem zmuszony na tydzień przed zawodami szukać alternatywnego rozwiązania i przez to zajełem "tylko" 😋 drugie miejsce na robotic arena 2008 🙂

Ja sam chciałem w mini sumo zastosować gąsienice ale przez "bajzel" w firmie która miała je dla mnie wykonać byłem zmuszony na tydzień przed zawodami szukać alternatywnego rozwiązania i przez to zajełem "tylko" 😋 drugie miejsce na robotic arena 2008

Opiszesz swojego minisumo na diodzie?

Miałem na myśli że chyba te legowskie kółka nie mają żadnych ząbków, czy coś. Tylko tarciem możena je napedzać 😉

Mogę opisać, ale nie mam żadnych zdjęć z okresu budowy a na zdjęciach złożonego nic prawie nie widać.

Od pewnego czasu planuję opisać robota mikro sumo i zrobię to za miesiąc po zawodach w Wiedniu 🙂 Porobię zdjęcia w trakcie budowy to będzie wszystko ładnie widać. oczywiście mikrosumo na gąsienicach.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...