Skocz do zawartości

RobotChallenge 2015 - rejestracja ruszyła!

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Ruszyły zapisy do kolejnej edycji największych w Europie zawodów robotów. Już od 2004 roku konstruktorzy z całego świata przyjeżdżają na wiosnę do Wiednia, aby sprawdzić swoje roboty w jednej z wielu konkurencji.Ruszyły zapisy do kolejnej edycji. Zmianie uległy niektóre regulaminy!

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Na zawodach w Wiedniu jeszcze nie byłem - nie mogę się doszukać informacji jak naliczana jest ta opłata. Od każdego robota, od każdej osoby w drużynie czy jest to jednorazowa opłata na całą drużynę?

Niestety od każdego robota w każdej konkurencji. Czyli przykładowo wystawiając 4 LFy w 2 konkurencjach trzeba zapłacić wpisowe 8 razy...

grip_rz, przegięcie, ale impreza z dużym rozmachem - bardzo dużo sprzętu mają: telewizory, kamery, scena. Całość znajduje się w auli, która nie wygląda jakby można było ją tanio wynająć 🙂 Ogólnie całość robi wrażenie, chociaż ostatnie edycja mi się nie podoba.

Miejmy nadzieję, że rzeczywiście tym razem będą dwa osobne tory dla "zwykłych" LFów, oraz tych zbudowanych z klocków LEGO... Godzina czekania w kolejce na przejazd to trochę zbyt dużo 😖 Uważam także, że przy tak wysokich opłatach wpisowych nagrody powinny być znacznie atrakcyjniejsze 🙂

Uważam także, że przy tak wysokich opłatach wpisowych nagrody powinny być znacznie atrakcyjniejsze

Atrakcyjniejsze od "niczego"? Ja bym w sumie wolał jakąś integracje oficjalną w sobotę wieczorem 🙂

W takim wypadku proponowałbym wysyłać maile z zapytaniem do organizatorów. Jeśli sporo osób wyśle pytanie o drugą trasę, dodając, że w przeciwnym wypadku zrezygnuje z udziału (lub coś w podobnym tonie). To będziemy mieli większą siłę przebicia...

A ja mam takie pytanie- czy nanosumo potrzebuje modułu startowego ( ich modułu ), czy można go umieścić samemu na płytce robota, by reagował na komendy pilota ?

Z tego, co pamiętam żadne roboty nie wymagają ich modułu. Trzeba mieć zaimplementowane rozpoznawanie danego standardu komunikacji i tyle 🙂

• Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...

Rok temu sporo osób było w hotelu organizowanym przez organizatorów. Poza śniadaniem (kto pił sok, ten wie o czym mówię) było ok 🙂

W poprzednich edycjach nocowałem sieci Woombat Hostel's. Tanio nie jest, ale warunki bardzo fajne 🙂

• 2 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...