Skocz do zawartości

RobotChallenge 2015 - rejestracja ruszyła!

Pomocna odpowiedź

Alvedro, ja na wszystkie edycje wybierałem się PolskimBusem, przez Warszawę jedzie również pociąg 🙂

Jakby to powiedzieć... wsiadamy w Rzeszowie 😉

Przesiadka w Katowicach na P5 o 23 (czwartek).

Jedziemy sobie dzień wcześniej, żeby mieć cały piątek na zwiedzanie.

Z Wiednia wyjeżdżamy w niedziele o 22:15, też P5 do Katowic, a potem przesiadka na P12 do Rzeszowa.

Jakby ktoś potrzebował jakieś ogólnej pomocy, co do wyjazdów to pytajcie. Już trochę ogarniam Wiedeń, to będzie mój czwarty wyjazd na te zawody.

• 1 miesiąc później...

Jak wygląda sprawa ustawienia robota w minisumo? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem regulamin, ale z tego co jest tam napisane, to roboty muszą być ustawione w przeciwległych ćwiartkach, zasłaniając chociaż częściowo białą obwódkę. Przeglądając relację z poprzedniego roku nie zauważyłem takiej metody ustawiania robotów, coś się zmieniło w tym roku? 😉

Alvedro, Dokładnie, nawet w regulamine jest taki zapis zmian z datą danej zmiany, i ta ma datę 12.01.2014. Wychodzi na to, że roboty będą ustawiane inaczej niż zawsze. Jednak chyba będzie możliwość ustawiania robotów w dowolnej pozycji względem przeciwnika tzn przodem, bokiem, a nie tylko tyłem.

Tak, czyli regulamin zmienił się przed zawodami w 2014 roku, ale nie widziałem tej zmiany, oglądając filmiki. 😉

Alvedro, O kurcze rzeczywiście, nie wiem czemu automatycznie pomyślałem, że to grudzień 2014 roku. No to nie wiem czemu start w 2014 roku był tyłem ze środka planszy.

Hm, widzę, że spore zmiany w Wiedniu w tym roku...

W LFie tylko po 3 przejazdy, do tego 32(?!) roboty w drabince finałowej, do tego roboty, które przeszły kwalifikacje w Meksyku są od razu w finale... Nie wiem, czy to dobrze 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...