bart266 Napisano Styczeń 2, 2015 Udostępnij Napisano Styczeń 2, 2015 Mam pewien model 3d w inventorze i teraz chciałbym rzut kilki części zapisać jako wektorowy pdf ( same linie krawędzi, bez wartsw, to po czym ma przejechać maszyna ). Potrzebne mi to jest do firmy która tnie tworzywa sztucz. laserem. Proszę o poradę jak się do tego zabrać. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KonradIC13 Styczeń 9, 2015 Udostępnij Styczeń 9, 2015 Jeżeli jest to jedna powierzchnia to można w modelu 3D wybrać tę powierzchnię i użyć opcji export powierzchni (ale nie do końca jestem pewien czy jest tam opcja PDF. Jest na pewno AutoCAD i z AutoCada do PDF można). Druga opcja to po otwarciu modelu 3D otwierasz nowy dokument "rysunek" i tam wstawiasz odpowiedni rzut elementu (można zmieniać czy ma pokazywać wszystkie krawędzie czy tylko widoczne), można wyłączyć niepotrzebne rzeczy (ramka i tabelka) i tam jest już export bezpośrednio do PDF Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »