Skocz do zawartości

[Sprzedam] Części elektroniczne - akcelerometr, matryca LED Adafruit

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam,

mam do zaoferowania kilka elementów elektronicznych z własnego warsztatu:

1. LSM303DLM 3-osiowy cyfrowy Akcelerometr + Magnetometr - moduł Pololu

Cześć mało używana, przylutowane konektory.

Stan: BDB

Cena: 45zł

2. Moduł 3-osiowy żyroskop L3G4200D klik

Cześć używana, przylutowane kabelki, część uszkodzona - poszedł dymek ze stabilizatora napięcia - część może okazać się niesprawna po naprawie.

Stan: Uszkodzona

Cena: 10zł

3. Adafruit NeoPixel NeoMatrix 8x8 - 64 RGB LED klik

Część mało używane, przylutowane goldpiny.

Stan: IDEALNY

Cena: 135zł

Kontakt wyłącznie poprzez:

mail: [email protected]

GG: 8186874

Sugerowana płatność : przelew/PayPal, możliwość wystawienia na aukcji Allegro (za dopłatą), przy zakupie kilku części, możliwa zniżka; wysyłka kurierem DPD/UPS/Pocztą

e4BoQoC.jpg

Komentarz dodany przez: Treker

3. Adafruit NeoPixel NeoMatrix 8x8 - 64 RGB LED klik

Część mało używane, przylutowane goldpiny.

Stan: IDEALNY

Cena: 135zł

To tak na marginesie ale ta matryca nie jest warta nawet połowę Twojej ceny nie mówiąc już o sklepowej. Ostatnio kupiłem te diody w cenie 0,54/szt co daje 34,56 za 64szt. Płytka ze względu na nóżki tych diod jest na 100% jednostronna więc można ją wykonać samodzielnie a zamówiona kosztowałaby pewnie mniej niż 20zł. Kondensatory to pewnie koszt poniżej 10zł. Polutowanie to albo frajda albo maszyna co obniża koszty w masowej produkcji. Jednym słowem trzeba patrzeć na co i za ile się kupuje w sklepach 😉.

Sabre, jak kupujesz telefon, to też kupujesz go w cenie samych części? Wypadałoby jeszcze zapłacić tym, którzy go wymyslili i zaprojektowali 😉 Kwestia czysto etyczna, podobna do arduino oryginalnego lub podróbki. Adafruit robi kawał dobrej roboty w szerzeniu ruchu hackersko-makerskiego.

Bobby, mam dość zawyżania cen wszystkiego co ma związek z Arduino, ifonami 😉 i innymi rzeczami, których wartość jest w mocny sposób zawyżana z jakiegoś kretyńskiego powodu. Czasami trzeba ludzi uświadamiać, że nie wszystko co ma ogryzek na obudowie jest lepsze niż inne marki, które częstokroć kosztują znacznie mniej. A tak właśnie jest w tym przypadku, ktoś zrobił coś, dał za to mocno zawyżoną cenę a ludzie to kupują bo współpracuje z ..... itp. Ja tylko podałem realną cenę tej matrycy.

W tym temacie zajmuję się sprzedażą PRODUKTU, a nie wyceną kosztów produkcji czy jej ceny. Proszę o uszanowanie.

Jeżeli cena nie odpowiada, proszę to po prostu zignorować, ewentualnie napisać na PW.

Proszę o zamknięcie tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...