Skocz do zawartości

Fotorelacja/Wideorelacja: RobotChallenge 2015

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
W ostatni weekend odbyły się największe zawody robotów w Europie. W tym roku RobotChallenge przyciągnęło do Wiednia rekordową ilość, ponad 800, zawodników.Niestety, w przeciwieństwie do lat ubiegłych, tym razem Polska nie zajęła wysokiego miejsca w ostatecznie klasyfikacji medalowej. Oby wynik ten został poprawiony w latach kolejnych!

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Filmik fajny, bez dłużyzn, konkretne momenty.

Niezłe przyspieszenia mają te większe (sumo?), np. ostatni fragment.

Za to linefollowery wydawały się jakby jechały w zwolnionym tempie - spodziewałbym się parokrotnie szybszych przejazdów.

Filmiki LFów niestety zrobiłem tylko podczas pierwszej tury przejazdów (były 3), więc każdy jechał ostrożnie. Tych najszybszych nie zdołałem nagrać. Jedna z osób zamontowała kamerę nad torem i nagrała wszystkie przejazdy. Wymieniłem się z nim mailami, dam Wam znać, gdy materiały zostaną gdzieś udostępnione 🙂

zuba1, które sumo 🙂? Trochę konkretniej by się przydało. Tak, czy tak - wszystkie mają napęd elektryczny.
Ładnie ten jeden sumo zasuwa 😃. W 4:30 to przeciwnik aż poleciał...
  • 1 miesiąc później...

Kolega Stefan z Austrii, który czyta Forbota (!), przesłał film z przejazdami wszystkich LineFollowerów. Miłego oglądania!

Kolega Stefan z Austrii, który czyta Forbota (!), przesłał film z przejazdami wszystkich LineFollowerów. Miłego oglądania!

Witam na forum, pozdrowienia z austrii

I am Stefan from vienna. I made the video Damian posted above.

Unfortunately i don't speak nor read polish so i have to write english here and use google translate.

If anyone can identify any robots form the video please fill out this spreadsheet: Spreadsheet

This may help as well: Help

Maybe i'll someday get around to posting some information about my robots.

Yours Stefan

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...