Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Tak, choć na drugim zdjęciu widać, że nie obyło się bez jednego dodatkowego drucika -- ale to głównie dlatego, że zapomniałem o tym połączeniu i już nie chciało mi się przerabiać. Płytka jest mocno na kolanie robiona, bo się śpieszyłem. Jestem pewien, że dałoby się ładniej.

No i nie dałem masy pod mostkiem H na odprowadzenie ciepła -- ale tych 2A na które on jest robiony, to raczej nie zobaczy, więc mam nadzieję, że przetrwa.

Fajny projekt. Do debugowania powinieneś zrobić logi po I2C. Z tego co pamiętam AVRów i tak się po JTAGu nie debugowało więc to najlepsze co możesz mieć.

Podoba mi się projekt, aczkolwiek jak przeczytałem tytuł to spodziewałem się, że będziesz opowiadał jak jakieś serwo ukradło Ci auto 😃

• Lubię! 1

Sam pomysł super. Generalnie ja zrobiłbym pierw prototyp na jakimś większym procesorze np: arduino + połączyć kabelkami z modułem mostka, tak żeby nie brakowało flasha na jakieś printfy i inne rzeczy ułatwiające debugowanie.

Generalnie ja zrobiłbym pierw prototyp na jakimś większym procesorze

Pomysł dobry, ale niestety kod musiałby wyglądać zupełnie inaczej, bo "duże" AVRy mają TWI, a ATTiny85, którego używam, musi sobie radzić za pomocą USI. A komunikacja jest niestety największym problemem.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...