Skocz do zawartości

Ostatnie problemy z serwerem

Pomocna odpowiedź

Napisano

Dziękuję wszystkim za zgłaszanie błędów w funkcjonowaniu forum, które pojawiały się w ciągu ostatnich dni. Zdaje sobie z nich sprawę. 100% mojej "developerskiej" mocy poświęcam na naprawę problemu. Mam nadzieję, że niedługo już wszystko ustanie. Będę informował o dalszych postępach tutaj lub w ekstremalnie krytycznych sytuacjach na blogu (gdyby forum było niedostępne).

Polecam napatrzeć się na Forbota, bo dziś w nocy migrujemy na nową lokalizację. Nigdy nie wiadomo na 100%, czy się uda 😃

• 3 tygodnie później...

Nikt nie pytała, a ja siedziałem cicho. Więc dla formalności - przenosiny dopiero przede mną. Możliwe, że uda mi się dokonać tego czynu w dniu dzisiejszym, zacznę pewnie koło północy 🙂

Treker, wszelkie zauważone błędy, związane ze zmianą serwera, proszę zgłaszać w tym temacie 🙂

Nie wiem czy to jest związane z przeniesieniem serwera ale nie widać u mnie całego interfejsu YouTube. Win10, Mozilla Firefox 44.0. Dodam, że występuje to na forum, na blogu normalnie widać.

Okej, to napiszę to co napisałem na chatboxie jeszcze tutaj:

* Próba edytowania wiadomości w chatboxie wysypuje iframe z błędem (Firefox):

Błąd kodowania zawartości

Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

* Strona chat nie działa:

Query: SELECT userID, userName, userRole, channel, UNIX_TIMESTAMP(dateTime) AS timeStamp, ip FROM treker_forbot.ajax_chat_online ORDER BY userName; Error-Report: SELECT command denied to user 'forbot_forJuuser'@'localhost' for table 'ajax_chat_online' Error-Code: 1142
Nie wiem czy to jest związane z przeniesieniem serwera ale nie widać u mnie całego interfejsu YouTube. Win10, Mozilla Firefox 44.0. Dodam, że występuje to na forum, na blogu normalnie widać.

Obrazek

Ja mam tak samo od co najmniej miesiąca, i to nie tylko na forbocie. To raczej jest wina YouTuba.

Chumanista, co nazywasz "chatboxem"?

Gelten, to raczej nie jest wina moich zmian. Nie udało mi się odtworzyć tego błędu u siebie 🙁

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...