Skocz do zawartości

Student z Poznania zbudował najszybszego robota na Świecie

Komentator

Pomocna odpowiedź

html_mig_img
W ostatni weekend odbyły się największe zawody robotów w Europie. W tym roku RobotChallenge przyciągnęło do Wiednia rekordową ilość, ponad 800, zawodników z całego Świata.Robot zbudowany przez studenta z Politechniki Poznańskiej okazał się najszybszym na Świecie pokonując ponad 80 konstrukcji z Europy oraz Meksyku.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

• Lubię! 1

Gratuluję! A tak swoją drogą, genialnie wygląda to podium. Miejsce II i III zespołowo a na I polak indywidualnie 🙂 Naprawdę szacunek 🙂

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bardzo mnie cieszy że Polska jest bardzo wysoko (gratulacje), jeszcze bardziej że nie ma blisko nas USA i innych mocno rozwiniętych krajów. Zaskoczeniem jest Meksyk, Turcja. Ogólnie tak trzymać i powodzenia drużynom z czołówki.

Pozdrawiam

szyss, fakt Meksyk i Turcja od kilku lat przebijają się do czołówki, idą też trochę na ilość 🙂 Z tego, co wiem, to mają też bardzo fajne dofinansowania na uczelniach, stąd opłacenie wpisowego za 30 robotów i lot do Europy, nie jest dla nich problemem 🙂

Ja się przyznam jeszcze do Ziomusia, który jest tak naprawdę samouczącym Trzewikodziobem 😃 . Musiałem zmienić nazwę, bo właściwie do dnia przed wyjazdem nie wiedziałem, czy pojadę z nim, czy zdążę zrobić nowego robota, no i niestety nie zdążyłem. Jak skończę go już teraz na spokojnie to opiszę na forum.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.