Skocz do zawartości

[C] Reset uC przy ruszaniu się obok niego

Pomocna odpowiedź

Napisano

Dzień Dobry !

mam taki problem z uC że resetuje mi się gdy ruszam się obok niego ( ręką, nogą ), pojawiają się jakieś krótkie zakłócenia wystarczające do zresetowania uC. Układ zasilania wygląda w ten sposób:

dondublog_atmega8_min_2.gif

co mogę jeszcze dołożyć aby uniknąć takich resetów ?

Z góry dziękuję za pomoc : )

Komentarz dodany przez: Sabre

Na jakiej podstawie twierdzisz, że uC się resetuje? Pokazałeś tylko część zasilania - filtrowanie napięcia przy procku. Pokaż zasilacz (stabilizator? usb? baterie?) i resztę schematu - co masz podłączone do nóżek itp. Na 99% konieczny będzie też rzut oka na PCB.

Zrób zdjęcie tego układu, który się resetuje, całej płytki. Czy to jest płytka z wlutowanymi elementami czy wszystko jest na płytce stykowej?

Wszystko na płytce stykowej, nie ma w układzie żadnego silnika/serwa po prostu układ zasilania jak na początku podałem + wyświetlacz OLED, na 100% są to zakłócenia związane z moim ruchem wokół ( nie dotykam go). ponieważ jak siedzę i się nie ruszam układ działa poprawnie przez cały czas, czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego typu zakłóceń ?

Na jakiej podstawie twierdzisz, że uC się resetuje?

Czyli jakie są objawy tego resetu? Zacina się animacja na wyświetlaczu? Pokaż zdjęcia.

• 3 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...