silver2001 Napisano Sierpień 21, 2016 Udostępnij Napisano Sierpień 21, 2016 Siema. Chce wpiąć mikrokontroler ( atmega 328 ) w płytę którą sam zlutuje, ma on za zadanie sterować silnikami przez sterownik. Nie wiem tylko czy musze przylutować jakieś części ( rezystory, kwarce, kondensatory itp )do prawidłowego funkcjonowania procesora. Jeśli tak to co przylutować? I do którego pinu ? Do tej pory funkcjonowałem na arduino, ale postanowiłem troche podnieść poprzeczkę 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Sierpień 21, 2016 Udostępnij Sierpień 21, 2016 http://lmgtfy.com/?q=Jakie+cz%C4%99%C5%9Bci+podpi%C4%85%C4%87+do+atmegi+328+aby+prawid%C5%82owo+funkcjonowa%C5%82a+%3F Serio, pierwszy wynik. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Sierpień 21, 2016 Udostępnij Sierpień 21, 2016 Ja bym uważał z tym numerowaniem wyników. U ciebie jest pierwszy, bo nauczyłeś już google co cie interesuje. U kogoś innego może równie dobrze być na drugiej stronie wyników. U mnie na przykład jako pierwszy w google pojawia się link do zupełnie niezwiązanego opisu ADC. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Sierpień 21, 2016 Udostępnij Sierpień 21, 2016 deshipu, masz rację. W takim razie: Pierwszy link do mikrokontrolery.blogspot.com to to czego szukasz. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
buchbuch Sierpień 21, 2016 Udostępnij Sierpień 21, 2016 Do tego bym jeszcze polecił "kurs elektroniki" na forum i książkę "Williams E. Programowanie układów AVR dla praktyków" poszukaj w necie. Bardzo przystępnie napisana. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
hansfreak Sierpień 26, 2016 Udostępnij Sierpień 26, 2016 Zasadniczo do prawidłowego funkcjonowania mikrokontroler potrzebuje tylko dobrego i stabilnego zasilania >>TUTAJ<< . To tak odpowiadając na Twoje pytanie. Musisz go też czymś zaprogramować, po więcej info zajrzyj >>TUTAJ<< Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »