Skocz do zawartości

LattePanda Alpha - płytka wydajniejsza od MacBooka!

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Rynek komputerów jednopłytkowych jak zawsze pełen jest nowości. Tym razem pora na demona prędkości. LattePanda Alpha to płytka, która mieści się w kieszeni, a wydajnością prześciga najnowszego MacBooka! Do końca kampanii na Kickstarterze pozostało jeszcze ponad 30 dni. Do tej pory zebrano już ponad 330% kwoty wyznaczającej cel zbiórki!

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Wydaje mi się, że w takim newsie po pierwsze powinna znajdować się specyfikacja produktu, a tutaj nie ma o tym nawet wzmianki za to dowiaduje my sie że szybszy od makbuka i zebrali 330% normy, to jest portal techniczny czy jakiś za przeproszeniem onet?

ambor, witam na forum i dziękuję za opinię! Przekażę autorowi, aby zwrócił na to uwagę w przyszłości 😉

Mnie w tym artykule drażni coś innego. Oryginalny tekst wymieniał konkretny model MacBook-a, ale podczas pisania streszczenia to gdzieś uciekło. Więc z artykułu wynika, że LattePanda jest wydajniejsza od każdego macbook-a, co nie jest prawdą.

Oryginał wymienia wprost: Lattepanda używa procesora m3-7Y30, który ponoć jest wydajniejszy niż m3-7Y32 użyty w jednym z modeli macbook-a. Warto jednak pamiętać, że MacBook-a są różne modele, np. z układem m3-7Y75 który jest dla odmiany wydajniejszy od tej mlecznej pandy https://www.cpubenchmark.net/power_performance.html

Nie jestem obrońcą tym małych, śmiesznych maków, ale uważam że pisząc streszczenia artykułów trzeba dbać o sens oryginału. Wycinając fragment tekstu można sprawić że całość straci sens.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...