Skocz do zawartości

Jak przymocować telefon do tego Pan/Tilta?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Ktoś ma jakiś pomysł jak przymocować do tego Pan/Tilta ->

ten telefon waży tylko 110g -> KLIK

Bo jak dotąd przymocowałem go za pomocą dwóch gumek recepturek lub też mocowałem go za pomocą taśmy piankowej, która ma bardzo duży udźwig, ale potem był problem, że jak odczepiałem telefon to no została na ekranie dotykowym i ciężko wybierało się aplikację, która musiała być uruchomiona, więc z dwojga złego lepsze gumki recepturki -> także podczas ruchu w górę, w dół lub na boki telefon się trzyma, więc niby jest OK.

No, ale chciałbym coś bardziej estetycznego. Macie jakiś pomysł, wiecie do samochodów to są takie uchwyty na telefony z przyssawką, no ale to jest za duże do tego, telefon musi być przymocowany bezpośrednio do tego elementu:

żeby serwa wyrobiły. Jak widzicie ten metalowy element ma otwory przez, które ewentualnie można by przełożyć śruby i z drugiej strony przykręcić nakładkami, więc pomyślałem, że można by zrobić jakby takie dwa elementy podtrzymujące telefon coś w ten deseń:

że wiecie w tą śrubę wchodzi śruba przechodzi przez ten element metalowy od Pan/Tilta i przykręca się go nakładką z drugiej strony, a pomiędzy ten element podtrzymujący wchodzi telefon. Tylko problem w tym, że ten telefon nie może praktycznie w ogóle się ruszać i musi bardzo dobrze przylegać, po prostu nie może drgać, bo nagrywa obraz i go przesyła.

więc ten podtrzymywacz tą drugą ścianą musiałby bardzo dobrze przylegać do telefonu lub w jakiś sposób dociskać go dodatkowo do tego elementu Pan/Tilta.

Poza tym nie bardzo wiem z czego miałbym go zrobić? Może mógłbym wykorzystać drukarkę 3D, chociaż nigdy nie robiłem żadnego projektu na drukarkę 3D, właściwie to jestem kompletnie w tym zielony, podobnie z tym, że nigdy nie korzystałem z Inventora, ale z chęcią bym się nauczył. Tylko chciałbym żebyście rzucili jakimś pomysłem, lub powiedzieli czy mój ma jakikolwiek sens.

Można kupić samoprzylepne taśmy velcro...

Zamówiłem takie -> http://allegro.pl/opaska-rzep-zaciskowa-organizer-kabli-210x12mm-1sz-i7060708940.html, mam nadzieję, że się nadadzą i zepnę je dwoma lub trzema i będzie trzymać chyba 😋 Mierzyłem miarka obwód w okół telefonu i tego elementu wyszło +/- 17 cm.

Ale z chęcią bym zrobił sobie jakiś projekt na drukarkę 3D żeby i poznać z czym to się je i jak się projektuje w Inventorze, ale może coś innego z tym zrobię.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...