Skocz do zawartości

Raspberry Pi się nie uruchamia

KDmateusz

Pomocna odpowiedź

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Dnia 20.10.2021 o 17:23, BasiaBasia napisał:

Hej, dostałam na urodziny RPi 4B i gdy podłączam ją teraz po raz pierwszy, to mruga chwilę zielona, a potem już tyko czerwona dioda. Ktoś pomoże? Nowy sprzęt!!!

A Wsadzasz kartę SD z systemem operacyjnym?

• Pomogłeś! 1

Witajcie,

Z jakieś 2 tygodnie mojej Maliny nie włączałem, nie miałem czasu by na niej cokolwiek robić, dzisiaj włączam i...

Na telewizorze brak sygnału, a na R Pi świeci się dioda PWR i ACT błyska i po czasie przestaje, cyklicznie. 8 błyśnięć, delay i od nowa.

Czy da się z tym coś zrobić czy zostaje reklamacja?

Jak to drugie - kupowałem w Botlandzie z ich zestawem z obudową, zasilaczem, kablami itp. Czy muszę wysyłać cały zestaw?

Witam. Odświeżę temat.
W ręce trafiła mi malina 3b+. Niestety... nie ma ochoty się bootować. Niezależnie jaki OS wgram, na jaką kartę, nie idzie i koniec. Próbowałem przez imagera i przez etchera. Żadnej aktywności. Ciekawym (jak dla mnie) objawem jest delikatna aktywność ledów na porcie eth (rx/tx). Mianowicie palą się stałym światłem tak na około 10%. Wystarczy podłączyć zasilacz (bez karty czy czegokolwiek) i już jest ten efekt. Z kartą z resztą też. Sprawdziłem zasilanie na pinach - w normie. Zasilaczy z 5. Obecnie walczę na 3A. Podgląd pod mikroskopem też nie wykazał żadnych uszkodzeń czy oderwanych elementów. Brak też przypalonego/ wygotowanego krzemu.
Wg. poprzedniego właściciela sprzęt był odpalany ostatnio w 2021 roku pod jakimś emulatorem pegazusa czy czegoś podobnego.

Sprawdziłem (chyba) wszystkie możliwe opcje znalezione w sieci ( nawet chatGPT coś od siebie podpowiedział  ) i nic nie dało rady.

Jeśli ktoś jest chętny do podzielenia się wiedzą, będę wdzięczny i z góry dziękuję.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.