Skocz do zawartości

Dziwnie działający potencjometr

Pomocna odpowiedź

To wyciągnij ten czarny przewód ze stykówki i dotknij nim środkowego wyprowadzenia potencjometru - zobacz, czy coś się zmieni w odczytach na UART...

To teraz jesteś winien Nawyk-owi nie tylko piwo, ale całą skrzynkę - podziwiam za cierpliwość. A na przyszłość postaraj się o nawet prosty miernik (oraz słownik wyrazów obcych).

(edytowany)

to po co marnujesz czas by tu pisać?

człowiek ma problem i się każdy zrzuca że marnuje czas -,- nikogo nie zmuszam żeby mi odpowiadał poza tym obraz pokazujący podłączenie w kursie jest trochę mylny 

traktujecie to forum jak życie,zluzujcie trochę są inne zajęcia i sprawy niż wytykanie komuś ze marnuje czas

Edytowano przez No_chej

@No_chej, polecam artykuł na temat tego jak "działają płytki stykowe" - myślę, że unikniesz wiele problemów w przyszłości: Jak działa płytka stykowa? Zdjęcia, budowa, przykłady. Polecam również trochę pokory. Rozumiem Twoje zniecierpliwienie, ale miej na uwadze, że ćwiczenia z tych kursów były wykonywane przez setki osób. Chyba jeszcze nie było przypadku, w którym ktoś pisał, że "nie pokaże połączeń/kodu bo mam tak samo jak w kursie" miał wszystko podłączone faktycznie tak jak trzeba. Jesteś na początku swojej przygody z elektroniką, więc naturalnie popełniasz różne błędy, o których nie wiesz. Chętnie pomożemy - musisz się tylko trochę wysilić. Jakbyś od razu wstawił zdjęcie układu to dostałbyś poprawną odpowiedź w pierwszej wiadomości...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...