Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć, nazywam się Alicja, nauczyłam się lutować z yt i na święta poprosiłam Mikołaja o zestawy forbota, arduino i jeszcze kilka innych 🙂 Dotychczas robiłam tylko customowe oświetlenie do swoich szklarni i ledowe neony, ale mam nadzieję, że z pomocą forum i otrzymanych zestawów uda mi się zacząć robić jakieś bardziej zjawiskowe rzeczy. Cant wait!

• Lubię! 1

@mikszpak witam na Forbocie! Powodzenia w nauce elektroniki 🙂 W razie problemów pytaj śmiało.

@Rafal3107 witam na forum 🙂

@sirtus cześć Patryk, witam na Forbocie! Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

@spaltabi cześć Alicja, witam na forum 🙂 Dobrej zabawy z Arduino, w razie problemów pytaj śmiało na forum 🚀

Cześć wszystkim! Moja historia z elektryką, elektroniką i programowaniem jest długa i zawiła. Nie mam wykształcenia zawodowego w tych kierunkach, jestem samoukiem + to co nauczyłem się pracując przy instalacjach elektrycznych i nisko prądowych. Postanowiłem rozwinąć swoje zainteresowanie o moduł Arduino i dokształcić się z elektroniki. Liczę, że kursy i forum mi w tym pomoże.

• Lubię! 1

Cześć wszystkim, jestem Alan mam 18 lat od kilku lat zacząłem interesować się elektroniką, chciałbym naprawiać sprzęty elektroniczne, poza elektroniką interesuje się sprzętem audio i video z PRL.

Na forbot trafiłem przypadkowo szukając jakichś podstaw elektroniki co bym się mógł pouczyć, no i zaczęło mnie to wciągać planuję zakupić książkę kursu elektroniki + zestaw, lecz na razie mnie nie stać.

• Lubię! 2

@Lipcowy cześć Alan, witam na Forbocie 🙂 Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne.

11 godzin temu, Lipcowy napisał:

planuję zakupić książkę kursu elektroniki + zestaw, lecz na razie mnie nie stać.

Pamiętaj, że jeśli szukasz oszczędności to możesz na początek zamówić sam zestaw i prosty miernik. Książka nie jest niezbędna 🙂

Cześć, mam na imię Ignacy (39 lat), moja przygoda z elektroniką zaczęła się niedawno. Kupiłem synowi lat 15 taki zestaw z Arduino no i nas powoli wciąga. Druga sprawa, pracuję jako nauczyciel i w naszej szkole zorganizowano "laboratoria przyszłości" i praktycznie nikt nie umie obsługiwać większości sprzętu. Witam więc wszystkich i proszę o pomoc (jestem nauczycielem niemieckiego).  

• Lubię! 1

@Ignacy83 witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂 W razie problemów pytaj śmiało, chętnie pomożemy!

Witam! Bardzo się cieszę, że znalazłem grupę pasjonatów w zagadnieniach elektro/elektronicznych. Jestem emerytem i bardzo zainteresowała mnie Państwa tematyka. Bardzo, bardzo, bardzo ciekawę. Wszystkim życzę Dosiego Roku 2023 i spełniania marzeń. A może coś zacznę robić!(:)Pozdrawiam

• Lubię! 1

@kazimierzmich witam na forum zachęcam do stałej aktywności. Również wszystkiego najlepszego!

@LukiPuki witam na Forbocie, trafiłeś w dobre miejsce. Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne. W razie problemów pytaj śmiało!

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...