Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Arek637 witam na Forbocie. Mam nadzieję, że nasze materiał będą pomocne. W razie problemów pytaj śmiało na forum 🚀

@Jacu666 witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@Guliwer cześć Zbyszek, witam na Forbocie i życzę powodzenia w eksperymentach z elektroniką. W razie problemów pytaj śmiało 🙂

Cześć,

Mam na imię Paweł, mam lat 38 (choć co roku wmawiam sobie że mam nadal 18 na poprawę humoru 🙂 ).

Forbot znam już od wielu lat, ale z biegiem czasu nurtuje mnie coraz więcej kwestii i chciałbym tutaj spróbować poznać odpowiedzi.

Na co dzień piszę w Pythonie, SQL / PLSQL, ostatnio SCALA ( zawodowo bazy danych ). Czasem zdarza się C++, głownie jeśli robię coś z ESP8266. Mam też drukarkę 3D Creality Ender 3 i chętnie ją wykorzystuję 🙂

Jeśli chodzi o elektronikę to jestem hobbystą, jak czasu starczy. Z projektów, które ukończyłem (lub zaspokoiłem swoje potrzebny poznawcze 🙂 ) to:

• pojazd gąsienicowy sterowany pilotem Nintendo Wii,
  • czujnik smogu bazujący na PMS7003

Pozdrowienia! 🙂

• Lubię! 2

Witam.

Mam na imię Marcin, właśnie dziś odebrałem swój pierwszy zestaw Arduino. Na co dzień pracuję w utrzymaniu ruchu ,w fabryce mebli przy maszynach cnc.

Zainteresowałem się Arduino po obejrzeniu kilku projektów w sieci,związanych  zastosowaniem tych zestawów w motoryzacji (rozszerzenie możliwości wyświetlaczy fis w starszych autach). Dziś rozpocznę kurs Forbota ,liczę na waszą pomoc.

• Lubię! 2

Cześć, Mam na imię Tomek. Lubię naprawiać stare samochody i motocykle. Jestem absolwentem Technikum Mechanicznego, znam się trochę na mechanice teraz chcę  poznać świat elektroniki.

• Lubię! 2

@cinek14 cześć Marcin, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum!

@Kanciat13 cześć Tomek, witam na forum. Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne - w razie problemów pytaj śmiało 🚀

@Dziki_Miki cześć Paweł, zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂 Może pochwalisz się swoimi konstrukcjami?

Cześć, mam na imię Tomek. Zawsze ciekawiła mnie elektronika, ale nigdy nie było mi po drodze, żeby rzeczywiście zacząć się jej uczyć. Dlatego w 2023 z potrzeby rozwoju i sporej ilości wolnego czasu postawiłem na własny rozwój. Szukając informacji trafiłem na kurs i zestawy do nauki Forbot. Zestawy właśnie do mnie dotarły i zaczynam zabawę. 😎

• Lubię! 2

@kudeke96 cześć Tomek, witam na Forbocie! Mam nadzieję, że nasze kursy pomogą Ci wejść w świat elektroniki. W razie problemów pytaj śmiało na forum 🚀

Cześć, 

Mam na imię Mateusz i przez 27 lat jak żyje nigdy nie interesowałem się elektroniką. Całą wiedzę z kursów najchętniej wbijałbym młotkiem ale niestety się nie da. Kurs poznałem prawdopodobnie przez to, że wyświetliła mi się reklama po tym jak szukałem lutownicy do pracy, a tam zwykle podłączam diody i lampki. Jestem stolarzem i czasami musi coś świecić. Kursy są więc naturalnym rozwinięciem wiedzy, która mam nadzieję, już niedługo zostanie wbita do głowy. 

• Lubię! 2

Witam, wszystkich użytkowników forum😊

Jestem z wykształcenia nauczycielem ale zawodowo robię coś zupełnie innego - nic związanego z elektroniką. 

Zacząłem się interesować programowanie, w zasadzie zacząłem od kodowania i na CSS wstrzymałem naukę z uwagi na przeniesienie zainteresowania na elektronikę. Zakupiłem samochód jak się później okazała z uszkodzonymi zegarami tzw. "zimne luty" oczywiście zleciłem czynność naprawy elektronikowi ale od tej usterki zacząłem się interesować tym tematem.  

Zupełnie nie znam tematu ale zakupiłem gotowe zestawy do nauki i startuję...😅

• Lubię! 2

@MRC cześć Mateusz, witam na forum 🙂 Mam nadzieję, że nasze kursy pomogą Ci wejść w świat elektroniki - powodzenia!

@flashback witam na Forbocie! Elektronika to ciekawe hobby, jest duża szansa, że wciągniesz się na dłużej. Zachęcam do stałej aktywności na forum 🚀

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...