Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć Wszystkim.

Nazywam się Wojtek. Mam 47 lat. Od przeszło 35 lat zajmuję się informatyką. Od kilkunastu ochroną danych osobowych oraz bezpieczeństwem informacji (LA27001). Od kilku lat wciąga mnie cyberbezpieczeństwo i informatyka śledcza. W wielu przypadkach znajomość elektroniki (w tym lutowania) jest bardzo pomocna. Właśnie z tego powodu, pomimo nie najmłodszego wieku, postanowiłem poszerzyć swoje umiejętności w tej dziedzinie. 

Pozdrawiam.

• Lubię! 1
(edytowany)

Cześć! Mam na imię Paweł. Cieszę się, że mogę dołączyć do tak ciekawego miejsca jakim jest to forum. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Edytowano przez D_o_m_a_n
  • Lubię! 1

Cześć, tutaj Michał, lat 31. Na co dzień jestem programistą, ale w poszukiwaniu nowego hobby trafiłem na materiały forbot. Zaczynam od kursu elektroniki. Liczę na masę nowej, ciekawej wiedzy i zabawy. Kto wie, może w przyszłości uda się połączyć zawód z nowym hobby 🙂

• Lubię! 1

Witam. 

Na "stare lata" można powiedzieć że uczę się programowania w języku C, o tak dla siebie? Z wykształcenia jestem automatykiem kiedy na dobre królowały przekaźniki, a półprzewodniki zaczynały się pojawiać w prostych układach. Z elektroniką jako taką jestem raczej "na bieżąco" ale pociąga mnie programowanie. I tak po latach gdzie z górą 20 lat temu pisałem sobie proste programy w asemblerze na Motorolę 6502 z VIC-20 czy C-64 ktoś zaszczepił mi Arduino. A teraz w wolnych chwilach  czytam to tu to tam.. i stąd moja obecność na tym forum. Myślę, że szybko mi zapał nie minie bo nie jest to "postanowienie Noworoczne" 😉
I tak to wygląda. Powoli się rozkręcę. Forum mi się podoba, zawarta tu wiedza jest ciekawa. Pewno też będę zadawał pytania no i pomogę w tematach o których mam pojęcie. 
Pozdrawiam Krzysztof. 

• Lubię! 1

@Jakuwoj cześć Wojtek, witam na Forbocie - mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne!

@Wikella cześć Wiktoria, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@zloty_2000 witam na forum 🙂

@D_o_m_a_n cześć Paweł, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności 🚀

@damian08 cześć Damian, witam na forum. Mam nadzieję, że elektronika będzie dla Ciebie ciekawym hobby!

@qqmber36 cześć Michał, witam na forum - elektronika to ciekawe hobby dla wielu programistów, mam nadzieję, że się wciągniesz!

@KaDe cześć Krzysztof, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności na forum. Na pewno wkręcisz się w świat Arduino 🙂

@VrubeL witam na forum, również mam taką nadzieję - powodzenia w nauce!

• Lubię! 1

Witam, jestem Paweł. Witam się trochę późno, ponieważ na stronę forbot.pl wchodziłem wcześniej. Zawsze interesowały mnie dziedziny techniczne, chociaż trudny język techniczny często zniechęcał mnie do ich poznawania. Kupiłem zestaw arduino i mam nadzieję, że nauczę się sporo 😀

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...