Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Czołem wszystkim,

zawsze fascynowała mnie elektronika i robotyka, ale dopiero w ostatnim czasie zacząłem się spełniać jak amator w tej dziedzinie.

Pozdrawiam wszystkich członków forum Forbot.pl

• Lubię! 1

Właśnie wczoraj stałem się "nieszczęśliwym" posiadaczem Arduino Uno. Nieszczęśliwym bo po rozpakowaniu przesyłki, poczytaniu i pooglądaniu informacji dla początkujących natrafiłem na "ścianę" niemożności pracy z powodu braku kontaktu oprogramowania uruchomionego na komputerze z płytką mikrokontrolera. Szukając sposobu rozwiązania trafiłem na forum Forbota gdzie kolejne osoby w jednym z postów próbowały znaleźć rozwiązanie. Jakoś te podpowiedzi u nie się nie sprawdziły. W końcu natrafiłem na rozwiązanie i chciałem się nim podzielić, zainstalowanie Windows CH340 Driver, uaktywnia możliwość wykrycia portu USB podając go jako COM. Teraz będę jeszcze bardziej "nieszczęśliwym" niż Marvin poświęcając czas na programowanie mikrokontrolerów. 😉

• Lubię! 1

Cześć, po długim czasie latach wracam do planów poszerzenia wiedzy z zakresu elektroniki. Liczę, że przy okazji liczę, że uda się tym hobby zainteresować również moje dzieci.

• Lubię! 1

Cześć wszystkim. Nazywam się Emil. Mam już 44lata. Dla mnie to dość nowa dziedzina, a używam jej w swoim biznesie solaryjnym dość sporo. Czas się wziąć za wiedzę, bo ona kosztuje.

• Lubię! 1

Witam, jestem 19-letnim studentem, który znalazł tę wspaniałą stronę, szukając źródeł na temat robotyki w ramach przygotowań do konkursu robotyki, mimo że obecnie studiuję w Polsce, jestem znacznie bardziej zaznajomiony z językiem angielskim, więc piszę tę wiadomość za pomocą tłumacza. jeśli niektóre sformułowania są dziwne, prawdopodobnie jest to powód.

• Lubię! 1

Hej, jestem Dominika na co dzień zajmuję się mechaniką ale chcę rozszerzyć swoją wiedzę o nowy zakres. Do tej pory poznałam elektrykę jedynie pobieżnie i to wybiórcze aspekty. Na pewno będzie to ciekawe i praktyczne dopełnienie. Miło dołączyć do Waszego forum 🙂

• Lubię! 1

Cześć! Mam na imię Gracjan, mam 23 lata i zainteresowałem się elektroniką, ponieważ zależało mi na znalezieniu hobby, które mógłbym uprawiać w domu, ale angażowałoby mnie ono nie tylko mentalnie, ale i fizycznie oraz dodatkowo było praktyczne. Pozdro dla wszystkich forumowiczów! 😁

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...