Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Hej,

Mam na imię Michał, lat 34, jestem zupełnie zielony w temacie 🙂 Ale po kupieniu zestawu podstawy elektroniki cz.1 zaczynam się wkręcać hobbystycznie 🙂 

Witam wszystkich serdecznie!

• Lubię! 1

Witam, jestem nowy na Forbot.pl jak i w elektronice, Mam na imię Piotrek i mając 32 lata myślę ze nie jest za późno na naukę, kupiłem zestaw "KURS Podstaw Elektroniki poz. 1" (właśnie rozpakowałem) Mam nadzieje ze będę miał z tego więcej radości, zainteresowałem się robotyką głownie poprzez drukarkę 3D którą posiadam tez od stosunkowo nie dawna, pozdrawiam forumowiczów jak i całą załogę Forbot.pl 🤖

• Lubię! 1

Siemanko,
Mam na imię Rafał, mam 40 lat i  pragnę nauczyć się elektroniki a następnie kontynuować z arduino i rapsberry w celu wdrożenia tej technologii do uprawy gruszy. Mam tu na myśli opracowanie systemów automatycznego podlewania, fertygacji oraz wykorzystania dostępnych czujników do kontrolowania moich upraw. Mam nadzieje że uda mi się stworzyć coś kreatywnego. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zainfekowanych!

• Lubię! 1

@Nowos Witaj Michał! Świetnie, że postanowiłeś zgłębić temat elektroniki, powodzenia w nauce! 😀
@Pituuu3 Cześć Piotrek! Oczywiście nigdy nie jest za późno na naukę! Mam nadzieję, że kurs będzie pomocny! 🚀
@Smartek Witaj na Forbocie! Mam nadzieję, że kurs okaże się pomocny, miłego lutowania! 🙂
@budziu Cześć Rafał! Cieszę się, że do nas dołączasz! Życzę powodzenia w nauce i przyszłych projektach 😊

Witam,

Mam na imię Łukasz, do tej pory miałem styczność z programowaniem PLC w  automatyce domowej i postanowiłem rozwinąć się w kierunku mikro-kontrolerów. Mam nadzieję że uda mi się ukończyć zakupiony kurs arduino i wykorzystać zdobytą wiedzę w praktyce👍

Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów!!

• Lubię! 2

Witam wszystkich! Mam 23 lata, studiuje informatykę i za sprawą koleżanki z klasy dowiedziałem się o forbot. Stawiam właśnie pierwsze kroki w elektronice zmierzając ku arduino, żałuję że nie zacząłem wcześniej. Pozdrawiam.

• Lubię! 2

Cześć wszystkim, tu nowy na forum 😉 Łukasz (48). Zaczynałem kiedyś od programowania prostych urządzeń (oświetlenie, silniczki, nadajniki) sterowane przez porty joysticków na ATARI 130xe, potem lutownica zawsze była gdzieś w tle i używana, peceta też złożę. Programuję prywatnie i zawodowo, prąd zmienny i budowę rozdzielnic do 1kV trochę znam 🙂 więc czas na uzupełnienie i uporządkowanie wiedzy elektronicznej. Przy modernizacji sterowania "inteligentnego domu" (sterownik wifi, przekaźniki, nawiewy, oświetlenie LED, termostaty itd.) trochę zabrakło wiedzy stąd znalazłem się tutaj. W planach ogarnięcie także Arduino - i do potrzeb sterowania i do jeszcze większej zabawy z makietą i torami lego-pociągi. No i do testowania układów, zanim pójdę bardziej kompetentnie rozmawiać z fachowcami od obwodów drukowanych... Pozdrawiam wszystkich i powoli zaczynam działać.

• Lubię! 2

Cześć wszystkim, mam 22 lat i studiuję Automatykę i Robotykę. Teraz zaczęliśmy pierwsze zajęcia na studiach ze sterowników STM32 i chcę się podszkolić. Do tej pory nigdy styczności ze mikrokontrolerami nie miałem, ale mam już dłuszy staż ze sterownikami PLC więc powinno mi to jakoś pójść Pozdrawiam.

• Lubię! 2

Witam wszystkich

Jestem Grzegorz (43) z zawodu jestem inżynierem mechanikiem (studia Mechanika i Budowa Maszyn)  i mam 17 lat doświadczenia w tym temacie. Naszła mnie właśnie chęć uzupełnienia wiedzy o część elektroniczną. Na chwilę obecną zakupiłem kurs w pakiecie mistrz elektroniki i zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie pobawię się sam a w przyszłym roku może jakieś studia uzupełniające np. mechatronika. Zobaczymy

• Lubię! 2

Hej!

Śledzę forum od jakiegoś czasu i znalazłem tutaj sporo odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Trzymacie poziom! Dzięki!

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...