matimoto87 Napisano Lipiec 28, 2019 Udostępnij Napisano Lipiec 28, 2019 Cześć. Czy jest szansa by forum Forbot miało wsparcie dla Tapatalk? Byłem administratorem jednego forum, stojącym na Invision Community, także w razie czego służę pomocą w przedmiotowej sprawie 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Lipiec 28, 2019 Udostępnij Lipiec 28, 2019 Temat do rozważenia - pytanie ile osób jest zainteresowanych, aby korzystać z tego rozwiązania 😉 Z tego co widzę w statystykach, to sporo osób korzysta normalnie z mobilnej wersji forum. Jeśli jednak zbierze się jakaś aktywna grupa osób, która chce korzystać z Tapatalk to zbadam temat dokładniej 😉 3 godziny temu, matimoto87 napisał: Byłem administratorem jednego forum, stojącym na Invision Community, także w razie czego służę pomocą w przedmiotowej sprawie 🙂 Dzięki, będę pamiętać! 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Lipiec 28, 2019 Udostępnij Lipiec 28, 2019 Mobilna wcale nie jest dobra; jeśli mam informację o jakimś zdarzeniu (Android Chrome) i taką czerwoną kropkę z cyferką w środku na przycisku menu - jedynym efektem kłapnięcia w to menu jest szary ekran, a po jakichś 10-20 minutach dopiero mi się pokazuje normalne menu z informacjami co do kogo (np. dzwonek z informacją, że jakiś pan na e, i albo inną podobną literę mnie nie lubi). Trochę poprawek by się przydało... Nie neguję tego że tapatalk jest potrzebny, z chęcią wypróbuję, ale dopracowanie wersji mobilnej wydaje mi się ważniejsze. Chiciaż możliwe, że tylko mi się wydaje 😉 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matimoto87 Lipiec 28, 2019 Autor tematu Udostępnij Lipiec 28, 2019 45 minut temu, Treker napisał: sporo osób korzysta normalnie z mobilnej wersji forum A mają inne wyjście? 😊 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
ethanak Lipiec 28, 2019 Udostępnij Lipiec 28, 2019 Pytam kontrolnie (bo nie wiem): jak w tapatalku zamieścisz kod w C++ a drugi w Pythonie? Wersja mobilna na to pozwala. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matimoto87 Lipiec 28, 2019 Autor tematu Udostępnij Lipiec 28, 2019 (edytowany) @ethanak oj nieee, Tapatalk takiego czegoś nie potrafi... Chyba... Edytowano Lipiec 28, 2019 przez matimoto87 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Lipiec 28, 2019 Udostępnij Lipiec 28, 2019 3 godziny temu, matimoto87 napisał: A mają inne wyjście? 😊 Rok temu forum działało na phpBB by przemo na standardowym stylu (na tabelkach) i bez responsywności. Wtedy zdecydowanie mniej osób korzystało z forum na telefonie 😉 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
szczawiosław Lipiec 29, 2019 Udostępnij Lipiec 29, 2019 Tapatalk jest fajny, szczególnie jak ktoś czyta i udziela się na kilku różnych forach, można mieć wszystkie w jednym miejscu (sam tak używam). Niestety nie wiem jak wygląda sprawa z wstawianiem kodu w posty, itp. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
awiner Grudzień 28, 2019 Udostępnij Grudzień 28, 2019 Chciałem dzisiaj dodać forbot do mojego Tapatalk i byłem zaskoczony, że nie ma wsparcia. Zdecydowanie jestem za. Nawet jak nie wszystko idzie napisać (jak lód w c++), to zdecydowanie pomaga śledzić wątki na wielu forach równocześnie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 29, 2019 Udostępnij Grudzień 29, 2019 Opcja Tapatalka nie jest aktualnie wspierana, jest w jakiś dalszych planach, ale nie ukrywam, że nie ma to wysokiego priorytetu. Głównie dlatego, że takie rozwiązanie będzie wykorzystywane przez stosunkowo małą liczbę osób, a utrzymanie działania tego mechanizmu będzie wymagało stałych mocy przerobowych, których w tej chwili niestety brakuje. Co więcej, nie rozpoczynam teraz prac w tym kierunku, ponieważ za jakiś czas twórcy używanego przez nas CMS mają wypuścić dedykowane aplikacje mobilne dla for opartych na ich rozwiązaniu. Oczywiście nie twierdzę, że korzystanie z takiej aplikacji będzie lepsze od Tapatalka, nie wiem jednak czy w momencie uruchomienia własnej aplikacji wspierana będzie współpraca z Tapatalkiem - głupio byłoby wtedy wszystko wycofywać 🙂 13 godzin temu, awiner napisał: pomaga śledzić wątki na wielu forach równocześnie. Aktualnie wątki na Forbocie można śledzić za pomocą powiadomień mailowych (natychmiastowych lub zbiorczych), za pomocą powiadomień push oraz kanałów RSS. Na ten moment te 3 metody musza wystarczyć 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
awiner Grudzień 29, 2019 Udostępnij Grudzień 29, 2019 Jasna sprawa, dzięki! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »