Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

To mój pierwszy temat więc - cześć jestem Maciek 😅

A oto lista moich pytań:

1. Co kupić Sanyo eneloop 2000mAh (są o większych pojemnościach?) czy zwykłe akumulatorki sanyo 2700mAh do LF (później mam nadzieje mini sumo 😅 )

2. W ogóle czy kupno tych akumulatorków to dobry wybór? Jestem otwarty na wasze propozycje 😃

3. W mojej ATmedze na wyjściu ( chyba dobrze mowie ale dla pewności: załóżmy port D) jest 3.5V (zasilanie 4.5V). Czy to wina minimalnego zasilania, czy to wina zepsutego procka, czy może tak jest zawsze ?

4. Czemu moja dioda raz świeci a raz nie ? 😅

5. Może ktoś korzystał z http://allegro.pl/item900971725_mechanizm_asg_bb_6mm_heng_long.html ?? Jeśli tak to proszę o jakiś filmik z działania.

To chyba już wszystko z góry dzięki za odpowiedź.

P.S czemu nie moge dodać załącznika ??

Komentarz dodany przez: Treker

Regulamin pkt. 3n

Ja odwiodę Cię tylko od kupna akumulatorków 'paluszków'. Kup raczej jakieś lipolki + ładowarkę (pakiet lipo 7,4V o wydajności 15C to około 40zł, czyli tyle co 4 akumulatorki), ładowarki szukaj e-skya, na allegro raczej. Można kupić ją w cenie max 50zł. Ja swoją z turnigy kupiłem za 35zł.

ładowarka: http://www.allegro.pl/item908349077_ladowarka_ek2_firmy_e_sky.html (sprzedający rc-zatoka, numer aukcji 908349077) i akumulatorki: http://www.allegro.pl/item913414304_7_4v_900_mah_15c_lipo_li_po_esky_lama_v4_v3_nowe.html (Lech05, 903559390).

• Pomogłeś! 1

Kodu nie ma, dioda sygnalizuje zasilanie. Raz działa raz nie. Nie jest to raczej zasługa złego polutowania, ponieważ sprawdzam zasilanie na nóżkach diody i jest magiczne 4,5 V. A BoBBy dzięki za odpowiedź ;] A tak w ogóle ciągle się zastanawiam kto jest na te Twojej focie ??

A odnośnie akumulatorków z twojego linku: wyglądają jak jakieś chińskie podróbki a nie chce wyrzucać pieniędzy. Ale ja się na akumulatorkach nie znam, więc jest to jakaś porządna firma?

4. Czemu moja dioda raz świeci a raz nie ?

Może to dioda migająca?

[ Dodano: 06 Lut 10 10:43 ]

Albo ją źle podłączasz

Dioda jest dobrze podłączona i nie jest z pewnością migająca. Jak podłączam drugą taką samą diodę do jej nóżek to ładnie świeci. Teraz zauważyłem że w ogóle nie świeci. Może jest przepalona? Jak to sprawdzić?

Może jest przepalona? Jak to sprawdzić?

Właśnie sprawdziłeś. O ile nie przepalona to na pewno uszkodzona i do kosza.

• Pomogłeś! 1

To jest taki facet z ptg, miejscówki deskorolkowej w Katowicach, ale muszę to zmienić, bo dawno nie byłem na desce 😋

Diodę już wymieniłem. Teraz bardzo proszę BoBBy nie wiem czy nie zauważyłeś pytania odnośnie akumulatorków tzn. czy to jest jakaś dobra firma czy chiński szit ;] .

Prościej będzie jeśli wrzucisz schemat podłączenia, ale jeśli inna dioda działa bez problemów, to ta raczej już Ci się nie przyda 😉 Chyba, że różnią się kolorami.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...