Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Compare B Pwm zapisz w jednej linii z posostałymi ustawieniami PWM (linia z Config Timer1 = PWM itd.), drugi błąd wynika z pierwszego.

GruX, przeczytaj sobie dyrektywę z pierwszego zdjęcia.

Miałem kiedyś ten sam błąd. I do dzisiaj nie wiem dlaczego. Napisałem osobny program tylko z PWM'em, działał, skopiowałem to do programu docelowego i wszystko było ok. A błąd mi wyświetlało w tym samym miejscu, Pwm1b.

Zauważyłem już co się dzieje. To jest spowodowane typem procesora, ATtiny2313. Miałem program z PWM na Mege8, zmieniłem na Attiny2313 i wywala ten sam błąd. Zaraz ci tu podam linka do listingu z programem z PWM który działa.

Tak jak mówiłem at90s2313 ma jeden pwm, nie moja wina, ze bartekwr1335 nie napisał jaki ma uC, bo ten data file jest właśnie do at90s2313, a nie attiny...

Z tego co widać na screenach, to jeszcze te zagnieżdżone IF'y są nie tak - zauważ, że "end if" powinno być tyle, ile "IF" i zmieniają one 'cel' programu zależnie od tego, gdzie zostaną umieszczone.

ten data file jest właśnie do at90s2313, a nie attiny...

A to nie wiedziałem (też myślałem że attiny2313). Zwracam honor.

To jest basic, jak wpisujesz config czegoś to wszystkie parametry tego configu muszą być w jednej lini.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...