FeeJay Napisano Styczeń 31, 2021 Udostępnij Napisano Styczeń 31, 2021 Czy ktoś próbował już użyć STLink/V2 do programowania płytki poprzez SWD? Ciekawi mnie czy jest to możliwe i czy debugger działa w pełni
Popularny post Pyth0n Luty 1, 2021 Popularny post Udostępnij Luty 1, 2021 (edytowany) 17 godzin temu, FeeJay napisał: Czy ktoś próbował już użyć STLink/V2 do programowania płytki poprzez SWD? Ciekawi mnie czy jest to możliwe i czy debugger działa w pełni Dziś/jutro będę wiedział z "samobieżnym" STLink/V3, jak wlutuję piny SWD do Pico. Dodatkowo jest specjalny firmware do Pico o nazwie picoprobe (cały dodatek A do "Getting started with Raspberry Pi Pico" mówi jak to konfigurować i używać), który zamienia Pico w prostą sondę USB<->SWD. Można debugować jedno Pico za pomocą drugiego. Dobrze, że kupiłem cztery ---- EDIT: STLink/V3 jak na razie odmawia współpracy. Narzędzia st-link wykazują nieznany chip (słusznie, bo są do STM32/STM8 - ale widzi chip jako taki), openocd w ogóle spuszcza na drzewo, w trybie stlink-dap jest unable to connect to the target., w trybie stlink jest błąd skryptu (Unknown param: -dp-id... ) mimo, że według kodu źródłowego wersja powinna obsługiwać tryb multi-tap. Target działa, bo miga LEDem STLink/V2 jest w środku trochę inaczej zrobiony, może to zadziała... ---- EDIT2: STLink/V2 zachowuje się tak samo (użyłem tego zintegrowanego w F4DISCOVERY) ---- EDIT3: Picoprobe skonfigurowany według manuala oczywiście działa... Edytowano Luty 1, 2021 przez Pyth0n Nowe info o STLink / PicoProbe 4
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »