Kamil76 Napisano Maj 19, 2021 Udostępnij Napisano Maj 19, 2021 Witam potrzebuje pomocy jakiś czas temu zlecilem komuś zrobienie tablicy ledowej 100cm/50cm składającej się z 15 rzędów po 30 ledów ws2812b połączonych szeregowo do tego kupiłem arduino uno rev3 zasilacz impulsów 12v 20.8A 250w oraz przetwornice lm2596 wszystko jest naklejane na plexi 100x50 z tego co mi pisał chłopak co mi to wszystko montuje że jest problem z zasilaniem led wiem jeszcze to że do każdego z pasków poprowadził oddzielną zasilanie z przetwornice aby nie było spadku napiecia Zamierzam zabrać od niego wszystko i dokończyć samemu zostawię mu tylko kwestie programowania arduino bo se chłopak nie radzi Pomóżcie mi jak to mam przerobić żeby zaczęło działać czy mam coś do tego dokupić bo myślałem o wymianie przetwornice na mocniejszą ale jaką była by dobra Kurczę pomocy bo to ma być prezent dla syna który się bawi w Yutube i mało się tam wyświetlać jego nik i takie są tam Pozdrawiam Kamil Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Maj 20, 2021 Udostępnij Maj 20, 2021 @Kamil76 witam na forum. 23 godziny temu, Kamil76 napisał: wiem jeszcze to że do każdego z pasków poprowadził oddzielną zasilanie z przetwornice aby nie było spadku napiecia Jeżeli to przez te lm2596 to chyba tam tkwi problem. Najlepiej spróbuj wysterować jeden kawałek taśmy podłączony do innego zasilania 5V. Wrzuć zdjęcia, schemat, bo nie mamy punktu odniesienia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ Maj 20, 2021 Udostępnij Maj 20, 2021 (edytowany) Dnia 19.05.2021 o 08:10, Kamil76 napisał: wszystko jest naklejane na plexi 100x50 To wróży problemy z odprowadzaniem ciepła z tych ledów. No i właściwie to nie wiemy co dokładnie nie działa Edytowano Maj 20, 2021 przez _LM_ Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kamil76 Maj 24, 2021 Autor tematu Udostępnij Maj 24, 2021 Bardzo dziękuję za pomoc wymieniłem zasilacz z 12v 20.8A na 5v 40A i problem się rozwiązał jeśli chodzi o temperaturę to jest wszystko w pożądku Bardzo dziękuję i pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »