farmaceuta Listopad 30, 2021 Udostępnij Listopad 30, 2021 @marcinus Ja sie pytam...gdzie jest filmik z ta maszyna??😉 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post marcinus Grudzień 2, 2021 Autor tematu Popularny post Udostępnij Grudzień 2, 2021 @farmaceuta Wiem, wiem... obiecałem. Ostatnio brak czasu na "zabawę"... na razie wrzuciłem tylko coś takiego jak niżej. Niebawem postaram się popełnić jakiś lepszy filmik 😉 7 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post marcinus Kwiecień 25, 2022 Autor tematu Popularny post Udostępnij Kwiecień 25, 2022 (edytowany) ESPoBOT ciągle w rozwoju.... oto kilka nowych gadżetów: - ESP32CAM, jako nowe oczy 🙂 webserver z AP, z opcją kontroli oświetlenia - oświetlenie główne na bazie 2x WS2812 8 bit Edytowano Kwiecień 25, 2022 przez Gieneq 4 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
trainee Kwiecień 25, 2022 Udostępnij Kwiecień 25, 2022 Wygląda jak młodszy braciszek policyjnych robo-saperów. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
SOYER Kwiecień 25, 2022 Udostępnij Kwiecień 25, 2022 Dnia 2.12.2021 o 09:26, marcinus napisał: Niebawem postaram się popełnić jakiś lepszy filmik 😉 still waiting... 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
99teki Lipiec 6, 2022 Udostępnij Lipiec 6, 2022 - waiting still ... 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bloodwish Listopad 14, 2022 Udostępnij Listopad 14, 2022 @marcinus Witam z powrotem, po l roku zdobywania wiedzy postanowiłem zabrać się za podobny projekt. Od zawsze mnie inspirował Twój robot. Stąd pytanie, jak zrobiłeś podwozie? Kupiłeś gotowe gąsienice czy pełne podwozie? Polecasz jakiś sklep? Z góry dzięki za odpowiedź Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marcinus Listopad 14, 2022 Autor tematu Udostępnij Listopad 14, 2022 @Bloodwish Gotowiec... Producent Dagu, Podwozie Rover 5. Generalnie daje radę ale, ma też swoje wady... mianowicie brak amortyzacji, przekładnia plastikowa trzaska się niemiłosiernie. Dodatkowo konstrukcja plasticzana podwozia powoduje, że zbyt duże naprężenie (regulacja kąta podwozia) gąsienic może powodować samoistny skręt w jedną stronę 😉 Koniecznie trzeba wzmocnić. Noi ten kolor ... w standardzie biały. Koniecznie trzeba przemalować xD A tak z newsów, espobot dostał kilka nowych gadżetów: - nowe, zewnętrzne anteny (+15% do zasięgu); - laserowy czujnik odległości od chwytanego detalu; - miernik mocy połączenia komunikacji esp-now (rssi); 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
orb777 4 lutego Udostępnij 4 lutego (edytowany) Odświeżam (może kiedyś odpiszesz). Bardzo fajny robot. Z tego co zrozumiałem sterowanie przez espnow, natomiast kamera jest na zwykłym fifi i hotspocie. A jak z zasięgiem kamery? Czy dostosowałeś jakoś kanały z obu płytek, żeby nie zachodziły na siebie? Edytowano 4 lutego przez orb777 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »