Skocz do zawartości

Wielokrotne wykorzystanie płytki Arduino Uno

Pomocna odpowiedź

(edytowany)
Dnia 26.08.2021 o 09:27, _LM_ napisał:

tme taka atmega 328 kosztuje od 6 do 8 zł

Daj linka, za taką cenę biorę 1000 od razu, byle z dostawą do końca miesiąca.

Dnia 26.08.2021 o 09:39, farmaceuta napisał:

stala oplata 8.5zl od towaru za zalatwienia celne ktore ma poczta robic

Większość przesyłek przychodzi bez tej opłaty.

Edytowano przez Harnas
  • Lubię! 1
2 godziny temu, farmaceuta napisał:

Normalnie listonoszem tak?

To zależy, czasami trzeba się pofatygować do kiosku Ruchu, czasami przychodzi InPost... to zależy z kim mają umowę na pośrednictwo.

Ogólnie działa to tak:

1. Chińczyk wysyła do Polski (do jakiejś firmy) w formie zbiorowej (wiele przesyłek w jednej)
2. Firma opłaca pojedynczy koszt zgłoszenia celnego (zazwyczaj są to kontenery), czyli rozkłada się on na wszystkich
3. Potem przesyła do klienta docelowego.

W ten sposób opłata jest, ale znacznie bardziej rozłożona na wszystkich.

• Pomogłeś! 1
14 minut temu, H1M4W4R1 napisał:

W ten sposób opłata jest, ale znacznie bardziej rozłożona na wszystkich.

I to by nie bylo takie glupie...no ja tak jak mowie, wyczytalem ze jesli przyjdzie poczta to 8.5zl a niby za free jesli zamowimy do paczkomatu(inpost) z tym ze pod paczkomat podchodzi opcja "aliexpres shipping standard" tak ze te "ciano" i inne juz nie...trzeba cos zamowic poprostu i bedzie wiadomo😉 dzieki za "ansfer"

ja ostatnio (5 miesięcy temu) jak coś zamawiałem do paczkomatu to umiało dotrzeć.. w 2 tygodnie xD
ale fakt faktem tylko raz zlutowałem czystą atmegę na jakąś tam płytkę (uniwersalną), potem zacząłem klona nano lub coś w podobie upychać, kilka nóżek pach pach i zrobione

7 minut temu, BananWszyscy napisał:

ja ostatnio (5 miesięcy temu) jak coś zamawiałem do paczkomatu to umiało dotrzeć.. w 2 tygodnie xD

Ja jak zamawiałem z LCSC to potrafiło dojść w 3-4 dni od wysyłki (wysyłka do PL, przepakowanie i wysyłka InPostem), ale to trafiłem w dobry termin 😄 

8 minut temu, BananWszyscy napisał:

ale fakt faktem tylko raz zlutowałem czystą atmegę na jakąś tam płytkę (uniwersalną), potem zacząłem klona nano lub coś w podobie upychać, kilka nóżek pach pach i zrobione

Ja się przerzuciłem na Raspberry Pi Pico, więcej mocy obliczeniowej, ciut drożej, ale cena stabilna... No i mam całe pudło (jakieś 40+ sztuk) RP2040... Więc nawet jak spalę to łatwo wymienić, bo te mikrokontrolery kosztują 4 złote, a nie 15... (mowa o cenach w PL). O STM32F103 nie wspominając, bo to jakaś patologia przy kupowaniu w detalu...

Chociaż zdarza się też, że montuję ATMegę 328P-PU, ale to zwykle do prostych projektów, gdzie nie jestem pewien ich działania (AVR z podstawki łatwiej wyjąć, niż wylutowywać 40 pinów...)

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...